Cel mai responsabil petrecut Revelion din ultimii ani? Câţi şoferi au fost găsiţi în stare de ebrietate la volan

0

Să fie oare cel mai responsabil petrecut Revelion din ultimii ani? Inspectoratul Naţional de Patrulare a făcut public o sinteză a evenimentelor care s-au întâmplat pe drumurile din ţară în perioada zilelor 31 decembrie 2019 – 2 ianuarie 2020. Surprinzător, însă doar şapte şoferi au fost găsiţi băuţi la volan.

În total un număr de 1.000 de inspectori de patrulare au fost implicați în a supraveghea traficul rutier și în menţinerea ordinii publice în ultimele 48 de ore. Astfel, în perioada de referință, pe teritoriul țării s-au produs opt accidente rutiere grave, soldate cu 16 persoane traumatizate.

Totodată au fost depistate 398 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere, printre care:

  • 181 de șoferi au depășit limita de viteză, cei mai mulți au apăsat pe accelerator în seara de 31 decembrie;
  • 43 de încălcări se referă la nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere;
  • 7 șoferi conduceau fără a avea acte la ei;
  • 7 conducători auto au fost înlăturați de la volan fiind în stare de ebrietate.

Menționăm că angajații INP sunt implicați în permanență la asigurarea securității circulației rutiere și a ordinii publice.
Pentru că ne aflăm în perioada sărbătorilor vă amintim să nu urcați la volan dacă ați consumat alcool. Rețineți, alcoolemia poate crește timp de până la 3 ore după ce ați consumat ultima băutură.

Și apropo, nu încercați să câștigați timp apăsând pe accelerator, orice manevră efectuată cu viteză se pate transforma într-un accident rutier.

Vezi şi: 

https://autoblog.md/foto-video-trei-accidente-care-au-avut-loc-in-prima-zi-a-lui-2020-desi-pe-majoritatea-drumurilor-traficul-practic-lipsea/

(doc) Noi sancţiuni şi amenzi pentru conducătorii de vehicule! Iată ce pregăteşte MAI-ul pentru 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata