in ,

Cel mai responsabil petrecut Revelion din ultimii ani? Câţi şoferi au fost găsiţi în stare de ebrietate la volan

Să fie oare cel mai responsabil petrecut Revelion din ultimii ani? Inspectoratul Naţional de Patrulare a făcut public o sinteză a evenimentelor care s-au întâmplat pe drumurile din ţară în perioada zilelor 31 decembrie 2019 – 2 ianuarie 2020. Surprinzător, însă doar şapte şoferi au fost găsiţi băuţi la volan.

inp

În total un număr de 1.000 de inspectori de patrulare au fost implicați în a supraveghea traficul rutier și în menţinerea ordinii publice în ultimele 48 de ore. Astfel, în perioada de referință, pe teritoriul țării s-au produs opt accidente rutiere grave, soldate cu 16 persoane traumatizate.

Totodată au fost depistate 398 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere, printre care:

  • 181 de șoferi au depășit limita de viteză, cei mai mulți au apăsat pe accelerator în seara de 31 decembrie;
  • 43 de încălcări se referă la nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere;
  • 7 șoferi conduceau fără a avea acte la ei;
  • 7 conducători auto au fost înlăturați de la volan fiind în stare de ebrietate.

Menționăm că angajații INP sunt implicați în permanență la asigurarea securității circulației rutiere și a ordinii publice.
Pentru că ne aflăm în perioada sărbătorilor vă amintim să nu urcați la volan dacă ați consumat alcool. Rețineți, alcoolemia poate crește timp de până la 3 ore după ce ați consumat ultima băutură.

Și apropo, nu încercați să câștigați timp apăsând pe accelerator, orice manevră efectuată cu viteză se pate transforma într-un accident rutier.

Vezi şi: 

(foto/video) Trei accidente care au avut loc în prima zi a lui 2020, deşi pe majoritatea drumurilor traficul practic lipsea

(doc) Noi sancţiuni şi amenzi pentru conducătorii de vehicule! Iată ce pregăteşte MAI-ul pentru 2020