Compania Klassika Asigurări SA a rămas fără licenţă. Decizia CNPF

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a retras licența Companiei de Asigurări Klassika Asigurări SA, eliberată în anul 2010. Hotărârea a fost luată ca urmare a deciziei instanței de judecată privind intentarea procesului de insolvabilitate, anunță CNPF printr-un comunicat de presă.

Licența i-a fost suspendată în octombrie 2019. Atunci CNPF a calificat situația în companie ca fiind una gravă.

Toate materialele acumulate de CNPF, după ce a fost instituită o administrare specială la firmă, au fost remise organelor de drept. CNPF a atestat mai multe operațiuni dubioase privind extragerea mijloacelor financiare din companie de către foști factori decizionali ai asigurătorului.

FOTO: Evghenii Iacovet

Klassika Asigurări SA a fost înființată la data de 16 august 2001. Cooperase cu unele din cele mai mari companii de reasigurare din Rusia şi Europa: Sindicatele Lloyd’s of London (Anglia), Guta Asigurări, Spasskie Vorota, Soglasie, (Rusia), etc.

Serviciile oferite de oferind companie includeau: asigurarea persoanelor, bunurilor, încărcăturilor, răspunderi civile, riscurilor financiare, auto, riscurilor avia şi altele.

La 29 octombrie 2020 companiei i-a fost suspendată licența pentru dreptul de a desfășura activitatea în domeniul asigurărilor pe un termen nelimitat.

Cmentariile sunt închise