Companiile auto care şi-au anunţat la fel, în ultimele 24 de ore, sistarea activității pe piața din Rusia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O nouă zi, noi pierderi pentru economia rusă. În ultimele 24 de ore lista companiilor auto care se alătură sancțiunilor și protestului anti război, prin sistarea activității, a continuat să fie completată. Iată deci cine şi ce a decis.

FOTO: akket.com // showroom auto

Porsche a anunţat oficial printr-un comunicat de presă că a oprit livrările de maşini către Rusia cu efect imediat. Porsche continuă, de asemenea, să spere la încetarea ostilităților și la revenirea la diplomație și este convins că o soluție durabilă la conflict poate fi găsită doar sub auspiciile dreptului internațional. În tot ceea ce face Porsche, siguranța și bunăstarea oamenilor sunt primordiale.

Gradul de impact asupra activităților de afaceri este determinat în mod continuu de un grup de experți. Odată cu întreruperea extinsă a activităților sale de afaceri în Rusia, Porsche își bazează deciziile pe situația generală, caracterizată de o mare incertitudine și de tulburările actuale.

În Rusia, Porsche este reprezentat în 20 de orașe cu un total de 26 de centre Porsche. În 2021 – 6.262 de vehicule au fost livrate Rusiei. Cel mai popular model a fost Cayenne – 3.431 de unități (peste 54%).

Tot Porsche a decis să doneze un milion de euro pentru refugiaţii din Ucraina!

Skoda a anunțat suspendarea operațiunilor pe piața rusă. Acest lucru implică încetarea atât a vânzărilor de mașini, cât și a producției acestora la două uzine rusești. În Rusia, Skoda, ca parte a Grupului Volkswagen, are două platforme de producție în Kaluga și Nijnii Novgorod, unde sunt produse Rapid și Octavia, precum și crossoverele Karoq și Kodiaq.

Decizia Skoda este strâns legată de ce a Volkswagen, care mai devreme a anunţat oprirea producţiei la cele două fabrici menţionate anterior. În plus, potrivit unui comunicat oficial, livrările către Rusia de mașini asamblate în străinătate sunt, de asemenea, oprite “imediat”. Când se va relua exact producția, nu se specifică: comunicatul conține expresia “până la o notificare ulterioară.” Producătorul asociază decizia sa cu agravarea situației geopolitice. Angajaților întreprinderilor rusești li se promite plata muncii “pe termen scurt”. La uzina din Nijni Novgorod se produce modelul VW Taos, iar la cea din Kaluga VW Tiguan şi Polo. Tot la ultima se asamblează şi motoare.

Suzuki s-a alăturat mărcilor japoneze care au anunțat anterior suspendarea operațiunilor pe piața rusă. Compania a încetat să mai furnizeze mașini și piese de schimb pe un termen nelimitat. Motivul este numit lipsa de semiconductori și probleme în logistică. Pe lângă mașini, compania a oprit livrările de motociclete și motoare pentru bărci.

Stocul de mașini din depozitele dealerilor va fi suficient pentru 2-3 luni, iar stocurile disponibile de piese de schimb vor fi suficiente pentru a asigura buna funcționare a serviciilor pentru întreținerea mașinilor vândute anterior. De asemenea, compania a informat că politica de prețuri pentru autoturisme și piese de schimb aflate la dispoziția dealerilor va fi ajustată “în funcție de situația de pe piața valutară, de acțiunile concurenților, de cererea și disponibilitatea mărfurilor”.

Compania “MMS Rus”, distribuitorul oficial al mărcii Mitsubishi în Rusia, a emis un comunicat prin care a negat suspendarea activităților, în urma unor zvonuri. Compania susține că funcționează normal şi mai neagră informaţiile despre concedierea angajaților reprezentanțelor sale. Mitsubishi nu a suspendat nici livrările de mașini către dealeri şi nici activitatea centrelor oficiale de service.

Într-un final, mai aflaţi că gigantul de anvelope Michelin a anunţat că se pregătește să suspende producția la fabricile sale, în contextul geopolitic din estul continentului! Mesajul distribuit de companie se referă la problemele logistice și de transport grave care au apărut. Fabricile primesc mai puține materii prime şi au devenit, de asemenea, dificile livrările către clienți.

Pentru a schimba și adapta fluxurile, compania a decis să oprească producția la unele fabrici europene pentru câteva zile. Acest lucru se va întâmpla în săptămânile următoare. În același timp, se spune că fiecare întreprindere va “determina în mod independent durata și procedura de punere în aplicare a acestei măsuri”. Michelin a dat asigurări că încearcă să minimizeze impactul negativ asupra angajaților și clienților.

Din această industrie a anvelopelor, în urmă cu o săptămână Nokian a anunțat că va reduce semnificativ producția la uzina sa din Rusia. De asemenea, cea mai mare parte a stocurilor de depozit vor fi transferate în alte țări. Nu se pune problema unei respingeri complete a producției locale.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/