(video) Jurnalişti din România au făcut un experiment pentru a vedea câţi şoferi recurg la flash-uri pe autostradă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O echipă a postului TV Digi24 din România a făcut un experiment prin care a încercat să vadă cât de des șoferii folosesc flash-urile atunci când aceştia vor ca alţii să le elibereze calea, deși cei intimidați se deplasează cu viteza regulamentară pe autostradă. Asta în condiţiile în care în Codul Rutier local nu scrie expres cum trebuie să aibă loc deplasarea pe o autostradă.

În Republica Moldova, în RCR, este notat că în afara localităţilor conducătorul trebuie să conducă vehiculul cât mai aproape de marginea dreaptă a părții carosabile, cu excepţia cazurilor de efectuare a manevrei de ocolire, depășire, de preselectare a benzii din stânga pentru a vira sau a întoarce. Iar în ţări precum Germania, pe autostrăzi inclusiv fără limită de viteză, banda cea mai apropiată de mijlocul drumului se lasă de regulă liberă, fiind utilizată pentru depăşiri, dar şi de către cei care se deplasează cu viteză mare.

Se pare că în România nu se ţine cont de o astfel de regulă şi unii circulă intenţionat pe banda dreaptă, iar şoferii care se enervează şi aplică flash-uri riscă să fie sancţionaţi pentru condus agresiv, inclusiv cu suspendarea dreptului de a conduce!

Cmentariile sunt închise