„Cota lor la nivel global nu va depăși 30%!” Toyota nu vede perspectivă în mașinile electrice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Indiferent cât de mult va avansa tehnologia și de progres, ponderea vehiculelor electrice pe piața auto globală nu va depăși niciodată 30%, iar mașinile care funcționează cu combustibili fosili vor rămâne relevante.

Declarația a fost făcută și sub formă de predicție de către Akio Toyoda, președintele Consiliului de Administrație al Toyota Motor Corporation, în cadrul unei recente prelegeri despre Sistemul de producție al companiei, ținută pentru echipa de conducere.

Răspunzând la întrebările adresate din auditoriu, expertul a vorbit încă o dată despre atitudinea sa față de problemele tranziției energetice și decarbonizării. 

Toyota Motor, ca producător auto global, va urma calea ofertelor diferențiate, producând vehicule alimentate cu toate tipurile de energie – benzină/motorină, electricitate, pile de combustie pe bază de hidrogen etc.

„Cred că acest lucru ar trebui să decidă consumatorii și piața, nu autoritățile de reglementare și voința politică. Un miliard de oameni de pe planetă trăiesc fără electricitate, iar noi, cei de la Toyota, producem mașini pentru astfel de regiuni. Prin urmare, mașinile electrice nu pot fi transport pentru toată lumea. Toyota este angajată în poziţia potrivit căreia libertatea de mişcare nu poate fi luată oamenilor în funcţie de ţara, regiunea sau bogăţia lor.” 

Akio Toyoda a vorbit critic și despre politica națională de pe agenda globală actuală de limitare a emisiilor de dioxid de carbon, subliniind că cerințele pentru măsurile luate ar trebui să țină cont de diferențele din sectorul energetic din diferite țări.

„La reuniunea de anul trecut a liderilor G7, Japonia în cele din urmă a ridicat problema că Drumul către scop poate fi diferit. În toată industria auto, am fost singurul care a spus același lucru timp de trei ani. Dar am fost amestecat cu murdărie. Este destul de greu să lupți singur. Japonia trebuie să facă lucrurile în felul ei. Nu cred că este corect să urmăm Occidentul în toate.”

În plus, top managerul a respins hotărât toate acuzațiile la adresa companiei cu privire la sabotarea tranziției energetice, existând tot mai multe titluri de știri care spun că Toyota este în urmă cu BEV-urile.

„Radăcina problemei nu sunt vehiculele electrice, ci reducerea emisiilor de CO2. CO2 este inamicul principal. Toyota are ceva ce alte companii nu au – mașini hibride într-un număr predominant. Datorită acestora, Japonia este singura țară dezvoltată care a putut reduce emisiile cu 23% în 20-30 de ani.

Cum să urcăm muntele neutralității carbonului este legat de situația energetică a fiecărei țări. În plus, Toyota lucrează cu ideea de a face ceea ce poate chiar acum.” 

În context, în cadrul evenimentului, marele șef al gigantului auto a anunțat începerea lucrărilor asupra unei noi generații de motoare cu ardere internă.

„Dintre cei 5.5 milioane de oameni care lucrează în industria auto, dacă cineva care și-a petrecut întreaga viață lucrând la motoare termice aude dintr-o dată cuvântul „BEV”, s-ar putea să se întrebe despre ce a fost viața lui.

Pentru a încuraja astfel de oameni să creadă că pot participa la neutralitatea carbonului, solicităm Toyota Motor Corporation să dezvolte un nou proiect de motoare.

Viitorul este ceva pe care îl creăm cu toții împreună și cred că este mai bine să nu facem doar câteva dintre alegeri.”

Cmentariile sunt închise