Dacia Sandero va avea și motorizare electrică pe generația IV

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Dacia Sandero se bucură de un succes extraordinar în Europa, iar CEO-ul mărcii a declarat în cadrul unei conferințe de la Salonul Auto de la Geneva 2024 că pentru următoarea generație mașina va fi disponibilă și cu propulsie electrică.

Dacia Sandero 2022
Dacia Sandero a primit un facelift în 2022

Dacia Sandero se bucură de un succes extraordinar în Europa, iar CEO-ul mărcii a declarat în cadrul unei conferințe de la Salonul Auto de la Geneva 2024 că pentru următoarea generație mașina va fi disponibilă și cu propulsie electrică.

Sandero este la a treia generație

Se poate spune pe drept cuvânt că Dacia Sandero este unul dintre cele mai de succes modele din gama constructorului român. La moment, acest model este disponibil atât în varianta hatchback cât și crossover prin versiunea Sandero Stepway. Această gamă de produse a fost introdusă pe piață în anul 2008. Deși în fapt era o versiune mai scurtă de Dacia Logan, hatchbackul românesc era poziționat mai sus ca preț.

Un an mai târziu, în mai 2009, Sandero a primit și o versiune cu o gardă la sol mai mare, denumită Stepway. Acesta prelua toate ingredientele variantei standard, la care Dacia a adăugat câteva ornamente de plastic și alte subansamble pentru suspensii. Motorizările oferite atunci erau turbodiesel sau cu benzină.

Evoluția lui Sandero a continuat cu două generații, cea mai nouă fiind introdusă în 2020. Aceasta a fost îmbunătățită printr-un facelift în 2022. Începând cu această nouă generație, constructorul român a oferit doar cu motoare în trei cilindri alimentate cu benzină sau cu benzină și GPL. Renault a considerat că nu mai sunt necesare motorizările turbodiesel.

Unul dintre principalele minusuri ale modelului este dat de notele slabe la testele de impact. Dacia Sandero a obținut doar două stele la testele de impact din 2021. Vehiculul nu este dotat cu cele mai noi sisteme, deoarece acestea nu sunt solicitate de cumpărători.

Vânzări bune pentru Dacia Sandero

Domnul Denis le Vot, CEO-ul Dacia, declara în 2021 că: ”Avem o mulțime de sisteme de asistență, dar nu pe toate. Le omitem intenționat pe cele care nu sunt neapărat necesare, precum cel de menținere pe banda de circulație. Ele vor fi montate doar atunci când legislația o va cere. Le avem pe toate la Renault”.

Conform graficului obișnuit de reînnoire a gamei, următorul model Sandero ar trebui să apară cel mai târziu în 2028. Până atunci însă, gama actuală se bucură de un real succes. În luna ianuarie 2024, Sandero a depășit Volkswagen la vânzările de mașini noi din Europa, luând fața lui Golf. Dar lucrurile se vor schimba și mai mult pentru popularul model românesc.

Domnul Denis le Vot a declarat în cadrul unui interviu pentru Automotive News Europe că: ”Următoarea generație Sandero va avea motor cu ardere internă, dar de asemenea va avea și o versiune electrică”. În plus, a confirmat că ”va lua naștere în 2027 sau 2028 și va fi disponibilă până în 2035”.

În Moldova, Dacia Sandero a intrat în top 20 cele mai vândute mașini noi din 2023. Anul trecut, modelul românesc a fost livrat într-un număr de 201 unități. Dar constructorul din țara vecină se poate lăuda cu ocuparea primei poziții din clasament cu modelul Duster, care a învins la limită Kia Sportage.

Cmentariile sunt închise