Decizie fără precedent! Volvo Cars va micşora limita de viteză maximă pe toate maşinile produse din 2020

Volvo Cars, ca un simbol şi lider mondial în siguranța auto, a decis să trimită un semnal puternic despre pericolele vitezei prin a anunţa că va coborî limita de viteză maximă pe toate mașinile sale până la 180 de km/h începând din anul 2020.

Viziunea companiei Vision 2020, care urmărește ca nimeni să nu fie ucis sau rănit grav într-un nou Volvo până în 2020, este una dintre cele mai ambițioase din industrie. Dar, realizând faptul că tehnologia nu va reduce acest număr până la zero de una singură, Volvo Cars își lărgeste acum domeniul de aplicare pentru a include un accent pe comportamentul conducătorului auto.

Cercetările făcute de Volvo Cars în domeniu au identificat trei preocupări rămase în ceea ce privește siguranța, care constituie așa-numitele “lacune” în ambiția sa de a pune capăt vătămărilor grave și deceselor în mașinile sale, viteza de circulaţie fiind cea mai proeminentă.

“Volvo este un lider în siguranță: întotdeauna am fost și întotdeauna vom fi. Datorită studiilor făcute știm unde sunt zonele cu probleme atunci când vine vorba de a pune capăt leziunilor grave și deceselor în mașinile noastre. Și în timp ce o simplă limitare a vitezei nu este un leac pentru toate, reprezintă o valoare imensă dacă prin această soluţie se poate salva chiar şi o singură viaţă”, a declarat Hakan Samuelsson, președinte și director executiv Volvo Cars.

În afară de limitarea vitezei maxime, compania analizează, de asemenea, modul în care o combinație de control inteligent al vitezei și tehnologia geofencing (monitorizare prin GPS) ar putea limita automat vitezele în preajma școlilor și spitalelor în viitor.

“Dorim să începem o conversație despre faptul dacă producătorii de automobile au dreptul sau poate chiar obligația de a instala tehnologii în mașini, capabile să le schimbe comportamentul conducătorilor lor, pentru a aborda lucruri precum accelerarea, intoxicația (cu droguri sau alcool) sau distragerea atenției. Nu avem un răspuns ferm la această întrebare, dar cred că ar trebui să preluăm conducerea în discuție și să fim un pionier”, a adăugat Samuelsson.

Problema cu excesul de viteză este că, mai presus de anumite viteze, tehnologia de siguranță în mașină și designul infrastructurii inteligente nu mai sunt suficiente pentru a evita traumatismele grave și mortalitățile în eventualitatea unui accident. Acesta este un motiv pentru care limitele de viteză sunt în vigoare în majoritatea țărilor occidentale, dar circulaţia cu viteză rămâne omniprezentă și este unul dintre cele mai comune motive pentru decese în trafic.

În SUA, de exemplu, milioane de oameni încă primesc anual amenzi pentru depăşirea limitei de viteză, iar statistica National Highway and Traffic Safety Administration arată că în 2017, 25% din decesele în accidente rutiere au fost din cauza vitezei.

Vezi şi: (video) Volvo: Camioanele vor comunica cu automobilele, iar noul sistem Sensus va avea Google Play Store

Vezi şi: În ultimii 16 ani niciun om nu a murit în el. Ţara în care Volvo XC90 a fost numit cel mai sigur automobil

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/