Designerul-şef Dacia se transferă în aceeași funcţie în cadrul mărcii Lada

Bine-cunoscutul designer auto britanic Steve Mattin, care a devenit autorul limbajului stilistic aplicat pe cea mai mare parte a gamei de modele Lada câțiva ani în urmă, pleacă din funcţie până la sfârşit de an.

În calitate de designer-şef va fi înlocuit de la 1 ianuarie 2021 de către Jean-Philippe Salar, cel sub conducerea căruia a fost creată noua generaţie de modele Dacia, de exemplu.

Steve Mattin

Motivul demisiei lui Steve Mattin nu este menționat. Într-un comunicat oficial se spune doar că a luat această decizie din motive personale. Mattin a preluat funcția de designer-șef al Lada în 2011 şi deja în 2012 a fost prezentat primul proiect cheie creat sub supravegherea sa – conceptul Lada Xray, cu care a debutat așa-numitul “X-face”.

Soluția stilistică sub formă de X a părții frontale a mașinii și panourile laterale caracteristice sunt acum considerate elemente fundamentale ale stilului corporativ al Lada.

Potrivit unor informaţii, cea mai recentă noutate a AvtoVAZ, a cărei look a fost desenat cu forțele lui Steve Mattin, va fi noua generaţie a modelului Lada 4×4, însă aceasta nu va apărea mai devreme de 2022. Mattin va continua să activeze o vreme în calitate de consilier al actualului șef al AvtoVAZ Yves Caracatzanis.

Francezul Jean-Philippe Salar a fost designer-şef al Grupului Renault pentru Europa de Est (cu oficiu în Bucureşti) în ultimii cinci cinci ani. Sub conducerea sa a fost creat designul actualelor modele Dacia, inclusiv a noului Duster şi a noii familii Logan/Sandero. În plus, a fost implicat şi în crearea modelului Renault Arkana pentru Federaţia Rusă.

Înainte de a ajunge la Dacia, în anii 2013-2015 Jean-Philippe Salar a fost designer-şef în biroul din Coreea de Sud al Renault-Samsung, iar mai devreme, între 2008-2013, stilist principal al studioului Renault din Mumbai, India.

Jean-Philippe Salar

Cmentariile sunt închise