Dețineți o mașină cu instalație de gaz? Statul pregătește mai multe amenzi

0

Proprietarii de automobile care funcţionează pe baza unei instalaţii alimentate cu gaz petrolier lichefiat sau gaz natural comprimat, nu vor avea permisiunea de a şi le parca în parcări subterane sau pe alte teritorii închise special amenajate.

O astfel de iniţiativă de modificare a legislaţiei vine din partea Ministerului Economiei, aceasta fiind propusă iniţial pentru dezbateri publice.

FOTO: curierul-iasi.ro

Autorităţile îşi motivează restricţiile anunţate prin necesitatea de a ne conforma la noile norme şi cerinţe anti incendiare. Parcarea unor astfel de automobile va fi interzisă doar în parcările de tip închis, care se află atât în spaţii publice, cât şi în subsolurile blocurilor. De menţionat că astfel de reguli există deja de multă vreme în ţările europene şi CSI.

Cei care vor încălca interdicţiile care ar putea intra în vigoare se vor alege cu amenzi, după ce va fi modificat şi Codul Contravenţional.

Astfel, şoferii care au astfel de instalaţii cu gaz în automobile vor trebui să aibă inscripţii speciale pe caroserie (deocamdată nu s-a menţionat despre ce este vorba şi când vor apărea). În caz contrar aceştia se vor alege cu 20-50 de unităţi convenţionale amendă.

Pentru parcarea în locurile interzise, acolo unde nu sunt sisteme de avertizare în cazul unor scurgeri de gaze, amenda va constitui 75-100 de unităţi conveţionale.

Totodată, şi proprietarii unor astfel de parcări, care vor permite accesul unor astfel de maşini, riscă o amendă de 75-100 unităţi convenţionale.

Dacă se va reuşi aprobarea acesteia, prezenta lege va intra în vigoare într-un termen de 7 luni de la data publicării. Până atunci, valoarea unităţii convenţionale va creşte de la 20 la 50 de lei (de la 16.03.17).

Vezi detalii:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Sursă: mec.gov.md

0 comentarii
 1. Amush spune

  Vasazica nu mai intra Porsche-urile moldovenilor in parcare de la Mall )))

 2. Mihai spune

  Da debilii noștri demnitari știu că un VW Passat 1.4 TSI CNG este la fel de ecologic că și o Toyota Prius?!!! Și în genere instalațiile GPL și CNG fac orice motor mai ecologic in mediu cu 40℅? Dar ce contează ecologia, atunci când este interes în a trăsni norodul de ruble.

  1. Dorian spune

   Deci în toate țările civilizate există această lege, dar te-ai găsit tu unul mai deștept decît toți?

   1. Ion spune

    cred ca anume acesta si este motivul principal din care a aparut aceasta lege, trebuie sa ne ajustam legislatia dupa cea europeana, la fel si interzicerea fumatului si altele

  2. Ion spune

   Mihai, nu da doamne sa fie un asa incediu intro parcare subterana, care poate afecta si fundatia cladirrii, atunci tot asa vei cinta???

   Viata are prioritate si asta cel mai mult conteaza. Sa parcheze cei vizati in spatii deschise.

 3. Anonim spune

  Eu nu înțeleg conducerea țării noastre, unul tinde spre Rusia alții ne pun regulile europene,Carei logica a președintelui nostru și a întregului stat?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata