Dotări noi şi atractive pentru modelele Audi e-tron din gama anului 2021. Acum se pot comanda cu un al doilea încărcător de bord

Încărcare mai rapidă și confort mai ridicat la volan. Audi a anunţat că îşi optimizează sistematic modelele e-tron şi cele pregătite pentru gama anului 2021 s-au ales cu mai multe dotări noi. Una dintre cele mai importante poate fi numită noul încărcător de bord opţional!

  • Încărcare rapidă cu curent alternativ prin capacitate dublată

Încărcarea rapidă cu un curent continuu (DC) a fost încă de la început un punct forte esențial al modelelor e-tron. Acum, Audi permite, de asemenea, încărcarea rapidă dacă se face uz de curent alternativ (AC).

Începând cu sfârşitul anului 2020, clienții modelelor e-tron 55 și e-tron Sportback 55 pot comanda un al doilea încărcător de bord ce dublează puterea: de la 11 la 22 kW, la terminalele de încărcare corespunzătoare! Această opțiune (costă 1.665 euro) va fi oferită apoi și pentru versiunile e-tron 50 și e-tron S, începând cu mijlocul anului 2021.

Cablul standard de încărcare Mode 3 cu care toate modelele e-tron pot fi încărcate de la terminalele publice a fost deja adaptat pentru capacitatea de încărcare de 22 kW.

https://autoblog.md/video-capacitatea-de-incarcare-vs-viteza-de-incarcare-audi-explica-diferenta-de-performante/
  • Conectivitate inteligentă: sistemul e-tron connect pentru încărcare

Noul sistem e-tron connect pentru încărcare oferit de Audi pentru uz casnic, este, de asemenea, disponibil la capacitatea de 22 kW (costă 1.270 euro). Sistemul este conceput pentru utilizarea de la prizele casnice, putând fi însă folosit și când clienții se află departe de casă. Folosind o instalație casnică adecvată, modelele e-tron 55 pot fi astfel complet încărcate în mai puțin de 5 ore.

Sistemul de încărcare connect include o unitate de operare cu display tactil de 5 inci și sistem de instalare pe perete. Conexiunea Wi-Fi la internet permite controlul prin intermediul aplicației myAudi, precum și actualizarea funcțiilor. Audi recomandă o priză trifazată de 400 de volți pentru a putea utiliza sistemul e-tron connect pentru încărcare la cote optime. La cererea clientului, un electrician specializat recomandat de distribuitorul Audi local poate verifica instalația de alimentare electrică a clientului și poate instala tehnologia adecvată.

Îar în combinație cu un sistem compatibil de management al energiei casnice oferit de SMA Solar Technology sau de Hager Group, sistemul e-tron connect pentru încărcare oferă și alte funcții inteligente adiționale. De exemplu, Audi e-tron poate ține cont și de nevoile altor consumatori din respectivul sistem electric casnic și poate încărca astfel doar cu diferența de putere rămasă, pentru a preîntâmpina supraîncărcarea rețelei casnice.

Sistemul de încărcare permite, de asemenea, clienților să își definească propriile priorități, precum încărcarea în perioadele în care electricitatea este mai ieftină, dacă furnizorii oferă diverse tarife în diferite momente ale zilei. Iar dacă aveți acasă un sistem fotovoltaic, automobilul se poate încărca folosind preferențial electricitatea generată de sistemul acesta solar. Astfel, planificarea încărcărilor ține seama și de previziunile meteo privind perioadele însorite.

Printre funcțiile adiționale ale sistemului e-tron connect pentru încărcare se numără și protecția cu PIN împotriva utilizării neautorizate și contorizarea energiei folosite la încărcare!

  • Volan nou (opţional – 230 euro): confort și mai ridicat, cu adaptive cruise assist

Modelele de volan actualizate cresc și mai mult confortul la condus. Șoferul trebuie doar să atingă ușor o dată la un minut inelul cu senzori al volanului, pentru a se asigura că direcționarea laterală oferită de adaptive cruise control rămâne activă. Responsabilitatea pentru conducerea automobilului cade însă în continuare integral în sarcina șoferului.

Sistemul premium avansat ce folosește datele unității centrale de comandă a sistemelor de asistență zFAS (central driver assistance controller) poate menține automobilul Audi centrat pe banda de rulare. Această unitate gestionează, de asemenea, ghidarea laterală pe întreaga plajă de viteze. Asistentul ajută șoferul la accelerare, frânare, menținerea vitezei, precum și la păstrarea distanței și în blocajele din trafic.

  • Dimensiuni noi pentru modelele e-tron S: jante de 22 inchi

Noile Audi e-tron S și Audi e-tron S Sportback sunt echipate în dotarea standard cu jante de 20 de inci, iar unele de 21 de inci sunt oferite ca dotare opțională.

Audi Sport GmbH și-a extins acum oferta cu jante de 10.5Jx22 cu anvelope de 285/35 (2.590 de euro). Jantele acestea cu cinci spiţe generoase şi cu un finisaj gri titan gloss au un design atractiv.

În Germania, modelele Audi e-tron şi e-tron Sportback au un preţ de start de 69.100 şi 71.350 de euro respectiv, iar e-tron S şi e-tron S Sportback – 93.800 şi 96.050 euro respectiv. Automobilele cu noile funcţii şi dotări pot fi deja comandate.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/