Experiență neobișnuită! Un posesor de KIA Sorento a schimbat gratuit nouă motoare în 10 ani

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nu toți cumpărătorii de mașini optează pentru garanțiile suplimentare scumpe oferite de dealeri. Majoritatea oamenilor nu doresc costul inițial suplimentar și consideră că garanția producătorului este suficientă. Uneori, totuși, garanțiile extinse se dovedesc a merita fiecare bănuț.

Unul dintre utilizatorii portalului Reddit, un mecanic de la un dealer KIA din SUA, a postat o fotografie cu odometrul unui crossover KIA Sorento produs acum 10 ani şi i-a relatat pe scurt istoria. În toată această perioadă automobilul a putut parcurge aproape un milion de kilometri.

Kilometrajul nu este deloc surprinzător. Există multe mașini în lume care au parcurs o distanță chiar mai mare. Însă deşi cu acest SUV s-au făcut câte aproximativ 100.000 de km pe an, el a fost asigurat. Garanţia de un deceniu i-a expirat acum câteva zile.

Reprezentanța KIA a oferit primului proprietar o garanție extinsă – până la 10 ani şi fără limită de parcurs. Clientul a fost de acord cu propunerea şi a achitat alţi 7.000 de dolari pentru întocmirea unui contract în acest sens. După cum s-a dovedit ani mai târziu, banii nu au fost investiți degeaba.

Autorul postării a scris că într-un milion de kilometri mașina a trecut prin 203 schimburi de ulei de motor și 20 de schimburi de ulei de transmisie! Se pare că, în medie, uleiul din motor a fost schimbat la fiecare 4.800 de kilometri, iar cel din cutia de viteze la fiecare 49.000 de kilometri.

Acest KIA Sorento a mai purtat tocmai nouă motoare şi patru cutii de viteze. Din asta reiese că un motor a fost utilizat în medie mai puțin de 110.000 de kilometri, iar cutiile de viteze au depășit fiecare câte 244.000 km.

Asemenea intervale mici de schimb pe garanţie ar putea fi explicate doar printr-o exploatare extrem de intensă, în combinaţie cu motorul Theta II de 2.4 litri cu patru cilindri care nu inspira cea mai mare încredere din cauza fiabilității scăzute.

Potrivit celor mai conservatoare estimări, proprietarul a economisit aproximativ 33.500 de dolari datorită garanţiei extinse. Acum, după expirarea garanţiei, el l-a dat în trade-in pe un alt crossover second hand.

Cmentariile sunt închise