F1: Francezul Frederic Vasseur a fost numit Team Principal al Scuderia Ferrari

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Echipa de Formula 1 Ferrari l-a numit marţi în postul de Team Principal pe francezul Frederic Vasseur, în locul italianului Mattia Binotto, care a demisionat luna trecută.

Vasseur, care şi-a anunţat cu doar câteva ore mai devreme plecarea din funcţiile de preşedinte al Sauber şi director al formaţiei Alfa Romeo, urmează să se alăture scuderiei de la Maranello pe 9 ianuarie, cu misiunea de a cuceri titlul mondial cu piloţii Charles Leclerc şi Carlos Sainz Jr.

„Suntem încântaţi să-i urmăm bun venit lui Fred Vasseur la Ferrari în calitate de Team Principal. De-a lungul carierei, el a combinat cu succes punctele sale tehnice forte de inginer cu o consecventă capacitate de a scoate ce e mai bun din piloţii şi echipele sale. Această abordare şi modul său de conducere sunt lucrurile de care avem nevoie pentru a împinge Ferrari înainte cu energie reînnoită”, a precizat directorul executiv al constructorului italian de maşini sport, Benedetto Vigna.

Frederic Vasseur, în vârstă de 54 de ani, fost conducător al echipei Renault în 2016, va fi al cincilea Team Principal al echipei Ferrari în mai puţin de un deceniu!

Ferrari s-a bucurat de o epocă de aur, alături de septuplul campion mondial Michael Schumacher, într-o perioadă de stabilitate sub conducerea francezului Jean Todt, între 1993 şi 2007, dar nu a mai reuşit să câştige niciun titlu din 2008.

Interesant ar mai fi de remarcat, în context, că venirea lui Vasseur la scuderia italiană coincide cu alte mișcări făcute în managementul unor echipe active în Campionatul Mondial de Formula 1. De exemplu, şeful echipei de Formula 1 Williams, Jost Capito, a părăsit funcţia de Team Principal şi nu-şi va mai îndeplini atribuţiile în sezonul din 2023, a anunţat echipa britanică într-un comunicat de presă.

Fostul pilot german a preluat conducerea în 2020 după ce Claire Williams, fiica fondatorului echipei Franck Williams, a părăsit definitiv echipa. Jost Capito îşi încheie astfel cariera la vârsta de 64 de ani, după ce Williams s-a clasat pe locul 10, ultimul, în clasamentul Campionatului Mondial al constructorilor în 2022. Apropo, directorul tehnic Francois-Xavier Demaison, venit şi el în 2021, părăseşte şi el echipa.

Cine va fi noul admin al Williams deocamdată nu este clar.

În același timp s-a anunţat că directorul echipei McLaren, germanul Andreas Seidl, va deveni noul director executiv al Sauber în ianuarie. El urmează să numească noul Team Principal al echipei Alfa Romeo.

Seidl se întoarce de fapt la Sauber, după ce a lucrat acolo ca șef al operațiunilor pe pistă timp de câțiva ani. Ulterior, a câștigat mai multe titluri ale Campionatului Mondial de anduranță cu Porsche ca director de echipă, înainte de a se alătura McLaren în 2019.

Şi pentru că s-a eliberat postul la McLaren, s-a decis promovarea italianului Andrea Stella din Executive Director of Racing în Team Principal pentru sezonul din 2023. Stella lucrează cu McLaren din 2015, activând mai întâi ca șef al operațiunilor de curse, înainte de a fi promovat în funcția de director de performanță și apoi în cel mai recent rol al său de director de curse.

Înainte de a se alătura McLaren, Stella a lucrat la Ferrari timp de 15 ani, preluând rolul de inginer de performanță pentru Michael Schumacher și Kimi Raikkonen și apoi de inginer de curse pentru Raikkonen și Fernando Alonso.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/