Fernando Alonso își va vinde o mașină direct pe grila de start a ultimului Grand Prix de Formula 1 din 2023

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Casa de licitații Bonhams a anunțat o licitație neobișnuită care va avea loc pe 25 noiembrie, exact în weekendul în care se va desfășura Marele Premiu de Formula 1 din Abu Dhabi, organizată chiar pe teritoriul circuitului Yas Marina.

Unul dintre loturile principale va fi un rar McLaren Elva aşteptat să se vândă cu 2.5-3 milioane de dolari. Şi atractivitatea supercarului este datorată nu numai parcursului neînsemnat, ci şi de proprietarul său actual.

McLaren a prezentat modelul Elva în 2019. Supercarul complet din fibră de carbon este lipsit nu numai de un acoperiș, ci și de un parbriz, astfel încât la viteze mari ar fi de dorit ca şoferul să aibă o cască. Este echipat cu un V8 twin-turbo de 4.0 litri, care dezvoltă 815 CP şi 800 Nm, suficient pentru 0-100 km/h în mai puţin de 3.0 secunde.

În total, doar 149 de exemplare au fost asamblate, deși inițial tirajul a fost mult mai mare. Cel din imagini este cu numărul de ordine 114, a fost asamblat în 2022 şi pe odometru are doar cinci kilometri parcurşi! Astfel fiind spuse, este un automobil absolut nou şi încă aparţine dublului campion mondial de Formula 1 Fernando Alonso. Dacă se va vinde pentru suma dorită, pilotul personal va preda cheile noului proprietar la sfârşitul licitaţiei.

Licitația va avea loc chiar pe grila de start. Pe lângă acest Elva, în prezent sunt cunoscute doar două loturi suplimentare: un McLaren MP4/21 din sezonul 2006, în care a concurat Kimi Raikonen, evaluat la 2.5-3.5 milioane de dolari şi un câştigător de curse Lotus-Cosworth Type 79 din 1978 în livrea John Player Special, condus de Mario Andretti, evaluat la 6.5-9.5 milioane de dolari.

Amintim că Fernando Alonso a fost parte a echipelor McLaren şi Ferrari de Formula 1. Iar la începutul verii, printr-o altă licitație, s-a despărțit în schimbul a 5.4 milioane de euro de propriul Ferrari Enzo, considerat primul exemplar de producţie din cele 400 făcute.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise