Ford a chemat creatorii noului Tesla Cybertruck la o confruntare cinstită! Reacţia lui Elon Musk

Filmuleţul controversat, postat de Elon Musk pe pagina sa de Twitter, văzut deja de peste 13.5 milioane de oameni, în care un exemplar Tesla Cybertruck trage cu uşurinţă un Ford F-150, a ajuns nu numai în gura târgului, ci şi, evident, în vizorul celor de la Ford.

Sundeep Madra, vicepreşedintele diviziei Ford X, care se ocupă de dezvoltarea unor tehnologii şi noi modele de afaceri în cadrul mărcii, i-a propus lui Elon Musk să organizeze un comparativ obiectiv “la temă” între cele două maşini, asta după ce în spaţiul online competiţia a fost numită per general necinstită!

Cybertruck pulls F-150 uphill pic.twitter.com/OfaqUkrDI3

— Elon Musk (@elonmusk) November 24, 2019

Din câte se pare cei de la Tesla au folosit drept “cobai” un F-150 cu tracţiune spate care şi cântăreşte mai puţin, cu anvelope diferite şi fără nici o greutate în benă, fâcând astfel puntea din spate extrem de uşoară pentru Cybertruck. Acesta şi a fost motivul principal pentru care roţile spate i-au derapat.

De cealaltă parte, pickup-ul Tesla are o baterie grea poziţionată între punţi şi sub podea, ceea ce îl face să aibă o distribuţie mai corectă a greutăţii şi respectiv să nu derapeze, inclusiv datorită unor roţi cu anvelope robuste. Indiferent dacă avea un singur motor electric şi tracţiune spate, două sau la urma urmei trei (formând în ambele configuraţii un sistem de tracţiune integrală), fapt care nu s-a specificat, modelul este capabil să tracteze între 3.4 şi 6.4 tone, ceea ce este cu mult peste greutatea normală a unui F-150 (1.8-2.5 tone).

Drept reacţie la solicitarea managerului Ford, de a le trimite lor un exemplar Cybertruck, Elon Musk a căzut de acord cu o a doua tentativă, însă i-a răspuns ca ei să aducă la Tesla maşina pe care o consideră potrivită.

Bring it on https://t.co/pCnln1NdRO

— Elon Musk (@elonmusk) November 25, 2019

În context, Elon Musk a purtat şi un schimb de replici cu un astrofizician cunoscut pe subiectul unor legi ale fizicii. Iată declarațiile, printre care omul de afaceri confirmă că experimentul va fi repetat în scurt timp:

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/