(foto) A doua colaborare dintre BMW M şi Kith a rezultat într-o ediţie limitată de doar şapte maşini

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mai mult decât un autovehicul încărcat electric. Noul BMW i4 M50 nu este doar primul BMW M complet electric, dar și al doilea BMW M pe care designerul newyorkez Ronnie Fieg l-a proiectat în exclusivitate ca parte a colaborării dintre marca sa, Kith, și BMW M GmbH. 

Doar șapte exemplare BMW i4 M50 by Kith vor fi produse pentru public, iar unul dintre ele va fi vândut prin licitaţie.

În anul aniversării a 50 de ani ai BMW M, un vehicul istoric face o punte între trecut și prezentul electrificat. În calitate de pasionat de BMW, Ronnie Fieg a transformat și un BMW 1602 din 1972 într-o mașină electrică contemporană. Un omagiu adus istoriei: la Jocurile Olimpice din 1972 de la München, două BMW 1602, transformate în mașini electrice, au fost folosite la diferite competiții pe distanțe lungi ca mașini de însoțire și de filmat de către comitetul de organizare. Acesta a fost începutul unei evoluții de pionierat, de perspectivă, a vehiculelor electrificate la BMW.

Unicul BMW 1602 Elektro din 1972 by Ronnie Fieg va fi predat designerului de către BMW Group. El deține deja o colecție impresionantă de vehicule BMW, inclusiv un legendar BMW E30 M3 de la Kith, care provine din sezonul 1 al colaborării. Pasiunea lui pentru BMW a fost stârnită în copilărie de bunicul său; colaborarea cu BMW M înseamnă că acest lucru vine într-un cerc complet pentru el. 

Ronnie Fieg și-a fondat labelul Kith în 2011. Colaborarea dintre mărcile BMW și Kith a început în 2020 cu designul unui BMW M4 Competition Coupé de către Ronnie Fieg. Cele 150 de exemplare BMW M4 Competition × KITH s-au epuizat în mai puțin de 30 de minute!

Succesul primei colaborări de brand cu Kith a dus la această a doua ediție, unde electromobilitatea este accentul principal. Fiind primul model M complet electric, BMW i4 M50 poate fi numit „Brand Shaper”. Are ADN-ul M bine respectat și, în calitate de BEV, arată direcția responsabilă în care merge compania.

BMW 1602 din 1972 spune povestea primului BMW electrificat, care a apărut pe piață în urmă cu 50 de ani și care face parte din segmentul de înaltă performanță al mărcii. Sportivitatea etichetei de stil de viață și streetwear Kith este o potrivire perfectă pentru BMW M. Ronnie Fieg oferă ambelor modele o nouă estetică prin designul său.

Pentru prima dată, BMW denumește o nouă culoare după un partener de marcă: Kith Vitality Green este un verde bogat, închis, care nu este disponibil pe un BMW de serie, deoarece este limitat pentru această colaborare exclusivă! Iar noile logouri fuzionate unele cu altele sunt un semn distinctiv al diferitelor parteneriate Kith cu companii celebre la nivel global. 

BMW și-a schimbat emblema mărcii cu un partener de colaborare pentru prima dată în urmă cu doi ani. Cunoscuta emblemă BMW a fost din nou modificată de această dată: un inel suplimentar în culoarea Kith Vitality Green a fost adăugat în jurul siglei mărcii care împodobește capota unui BMW i4 M50 by Kith. Inelul verde enumeră parteneriatul, modelul și anul, precum și faptul că este o mașină electrică. 

Sigla de pe capota BMW 1602 din 1972 by Ronnie Fieg arată din nou diferit: literele BMW au fost schimbate cu Kith. Un logo similar în alb-negru cu subline-ul “Elektro-Auto” poate fi găsit ca o gravură pe capacul suportului de pahare de pe i4 M50 by Kith.

Kith Vitality Green este culoarea în care sunt vopsite toate vehiculele colaborării. În timp ce exteriorul este un verde rafinat, interiorul din piele Merino integrală este în culoarea Caramel. La BMW 1602 Elektro din 1972 by Ronnie Fieg, pielea scaunelor este gravată cu inscripția Kith, la fel și inserțiile din piele din spațiile pentru picioare. Logoul modificat pentru a prezenta inscripția Kith în loc de BMW poate fi găsit și pe suprafeţele centrale ale jantelor.

Interiorul lui BMW i4 M50 by Kith este, de asemenea, deosebit de armonios coordonat în Caramel. Suportul pentru genunchi, coloana de direcție, scaunele și panourile laterale, precum și partea inferioară a montanţilor A și B sunt toate tapițate cu piele Merino. Toate covoraşele sunt, de asemenea, îmbrăcate în piele de culoare Caramel și brodate cu sigla M, care a fost schimbată în cea Kith, și dungi M. Literele Kith într-un box design sunt prezente în relief pe tetiere, precum și pe cotiera centrală frontală. Inscripţia „KITH Exclusive Edition” a fost gravată cu laser în ornament.

Pe lângă echiparea standard a unui BMW i4 M50 și domeniul specific al colaborării Kith, modelul este echipat standard cu câteva completări speciale. Pe lângă șasiul adaptiv M, acestea includ frânele sport M cu etriere roșii, pachetul aerodinamic M și luminile BMW Individual Shadow Line. Asistenții de conducere Professional și Plus contribuie, de asemenea, la senzația de condus luxos, alături de acoperișul din sticlă cu trapă electrică, ornamentele din lemn fin de stejar și ornamentele exterioare M lucioase Shadow Line. Caracteristicile sunt completate de sistemul audio surround Harman/Kardon.

Cmentariile sunt închise