in

(foto) Acest pickup retro Toyota costă cât un nou Land Cruiser Prado nu numai pentru faptul cum arată

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo ;)

Pickup-urile Toyota pe şasiu cadru clasic îşi au o glorie aparte datorită fiabilităţii şi rigidităţii de care au dat şi încă dau dovadă. De aceea, chiar și modelele mai vechi în stare bună pot costa în prezent destul de impresionant.

Compania americană Hyman Ltd, specializată în vânzarea de mașini rare, caută un stăpân pentru un exemplar din 1986 a modelului Toyota Pickup Xtra Cab (în afara SUA este cunoscut sub denumirea Hilux) pentru 47.500 de dolari în schimb, mult mai mult decât se cere pentru un nou-nouţ Hilux pe care deja l-am testat.

De această sumă în Republica Moldova îţi poţi cumpăra un Toyota Land Cruiser Prado nou sau două exemplare RAV4 de bază cu câteva dotări opţionale!

Se cere suma aceasta pentru că maşina cu o cabină extinsă a suferit o restaurare completă, acum fiind parcă recent lansată. Este vopsită în culoare bej şi are pe panourile laterale ale caroseriei câteva abțibilduri stilate pentru contrast, care sunt şi o caracteristică tipică anilor ’80.

Superbul interior original este decorat cu inserţii textile bej şi mai multe accente cu vinil maro. Pickup-ul mai dispune de o serie de accesorii de epocă, inclusiv jante cromate, anvelope BF Goodrich All-Terrain, o benă cu o căptuşeală din plastic şi bare cromate în spatele cabinei, dar şi lămpi suplimentare pentru off-road KC Daylighter.

Sub capotă se găseşte un benzinar 22RE de 2.4 litri şi cu sistem de injecţie a combustibilului. Acesta este cuplat la o cutie de viteze automată şi un sistem de tracţiune integrală cu o cutie de transfer. Chiar și autocolantele originale cu inscripții și instrucțiuni au fost păstrate. Singurul detaliu care iese din stilul general este un CD player JVC care poate fi clasificat deja ca o dotare retro.

Acest pickup Toyota face parte din a patra generație Hilux care a fost produsă din 1983 până în 1988. Oferta este una de vis pentru oricare fan al Back to the Future! Este o oportunitate superbă de a dobândi unul dintre cele mai bune maşini de teren retro disponibile (chiar dacă are 256.366 de km pe odometru) și o adevărată maşină iconică din anii ’80, care este o stea în creștere în lumea vehiculelor de colecție.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?