(foto) Acesta ar putea fi modelul Maybach de aproape 10 milioane de lei, sechestrat de CNA

Dacă ați citit sau încă nu, de curând șeful Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) a dezvăluit că cel mai scump automobil sechestrat din istoria ARBI este un Maybach. Mașina a fost evaluată la suma impunătoare pentru un muritor de rând de 450.000 de euro!

Am decis să ne interesăm despre ce mașină este vorba și iată ce am putut afla.

Ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi, ne-a putut comunica doar că este un Mercedes-Maybach S 600, produs în 2016. Reieșind din aceste date și din valoarea estimată, cu o doză mare de probabilitate, de peste 75%, putem spune că ar fi un Mercedes-Maybach S 600 Guard, versiunea blindată a sedanului de lux, acest lucru explicându-i costul.

Nu de alta, însă mașina în caroserie X222 chiar a fost lansată în 2016 la Salonul Auto de la Geneva și pe atunci se cereau în schimb minim 470.000 de euro în Germania. La momentul prezentării a fost numită drept prima limuzină din lume care are cel mai mare nivel de protecţie – VR10 – disponibil pentru maşinile “civile”, care se pot înmatricula și folosi drumurile publice.

Nivelul maxim de protecţie îl face practic una dintre cele mai sigure maşini din lume, iar caroseria şi geamurile pot rezista cu uşurinţă gloanţelor armelor de asalt. Pentru a atinge un astfel de nivel ridicat, caroseria lui Mercedes-Maybach a fost dotată cu aramidă (o fibră sintetică extrem de rezistentă) în combinaţie cu polietilenă specială, iar geamurile sunt acoperite cu un strat de policarbonat, toate pentru a rezista schijelor. În cazul unei explozii în imediata apropiere a maşinii sau dedesubt, oamenii prezenţi în habitaclu vor fi protejaţi eficient.

Un astfel de sedan este pus în mișcare de un motor V12 de 6.0 litri, capabil să dezvolte 530 CP și 830 Nm de cuplu. Fortăreața de 4.350 de kg poate atinge 100 de km/h (cu pornire de pe loc) în 7.9 secunde și rula cu maxim 190 de km/h.

O mașină similară a utilizat pentru deplasări prin țara noastră și președintele turc Recep Tayyip Erdogan, când a venit în octombrie 2018.

Vezi și: (foto) Audi A8 de 465.000 euro, cumpărat de Aeroport: Ce dotări poate avea și cât de bun îi este blindajul

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/