(video) Premieră mondială: Noile VW Arteon R şi Arteon Shooting Brake R

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Simultan cu modelul Arteon facelift a debutat şi cea mai puternică versiune a sa, care va fi topul de linie, Arteon R. Modelul va fi disponibil pe piaţă în ambele tipuri de caroserii – Fastback şi cea nouă Shooting Brake!

În gama actuală de modele Volkswagen R, Arteon R este al treilea membru cu drepturi depline după T-Roc R și Touareg R, urmând în scurt timp să apară şi noul Golf R.

Noul VW Arteon R a primit sub capotă un motor TSI pe benzină, cu un volum de 2.0 litri şi cu patru cilindri, din care s-au stors 320 CP şi 420 Nm. Nu se exclude că anume această unitate de propulsie va sta şi pe Golf R.

Împreună cu motorul din seria EA288 vor funcţiona, în calitate de dotări standard, un DSG cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, dar şi un sistem de tracţiune integrală 4MOTION.

În plus, modelele Arteon R au primit un sistem electronic numit R-Performance Torque Vectoring – o nouă tehnologie progresivă prin care cuplul este distribuit variabil atât între axe, cât și între roțile din spate, în funcție de situația de conducere, prin intermediul controlului selectiv al cuplului roților. Acesta de fapt simulează funcționarea unui diferențial spate activ, distribuind tracțiunea între roți în funcție de viteza de mișcare, accelerație laterală, gradul de apăsare pe accelerator și alți factori.

Ambele modele pot face 0-100 km/h în 4.9 secunde şi atinge o viteză maximă de până la 270 km/h (mărită opţional)!

În termeni de design exterior, modelele Arteon R se vor putea identifica printr-un bodykit diferit şi cu forme mai agresive, bara de protecţie frontală având prize de aer mai proeminente şi un splitter. În partea posterioară a maşinii se va putea regăsi o bară de protecţie diferită, un difuzor de aer, terminaţii de eşapament cromate, un spoiler fin pe capacul portbagajului (pe modelul Fastback).

Printre altele se numără elemente decorative întunecate, jante de 20 inci cu design specific, mecanisme de frânare cu etriere albastre şi logouri R, contur negru în jurul farurilor/stopurilor, grila de radiator cu noile elemente LED care formează o semnătură luminoasă (standard), dar şi o literă R în locul denumirii modelului de sub logoul de pe capacul portbagajului, printre altele.

Interiorul este, de asemenea, diferit de cel al maşinilor în echipări obişnuite. Arteon R are scaune sport profilate, materiale mai speciale pentru tapiţerie şi decor, padele de schimbare manuală a treptelor în spatele volanului, etc. Pe planşa de bord şi panourile uşilor se pot aplica chiar şi inserţii din fibră de carbon.

Preţurile de start ale modelelor nu au fost dezvăluite la moment. Vânzările vor demara în Europa din această toamnă.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/