(video) Premieră mondială: Noul VW Touareg R – SUV plug-in hybrid care poate rula cu 140 km/h pe electricitate

Pe lângă noile VW Golf GTI şi GTD, programate pentru debut la Salonul Auto de la Geneva, marca germană va arăta lumii marele SUV flagship sportiv Touareg R! Se întâmplă după un an de la prezentarea “alternativei” cu motor turbo diesel.

Aşadar, iată care sunt aspectele cheie ale SUV-ului sport:

  • A fost realizat de echipa celor din divizia Volkswagen R şi devine primul model VW R cu unitate de propulsie plug-in hybrid, primul plug-in hybrid cu tracţiune integrală şi al treilea automobil PHEV din gama de modele europene după Golf şi Passat. De asemenea, este prima dată când un model hibrid a devenit cel mai puternic Volkswagen de serie şi este modelul flagship al mărcii în ceea ce priveşte eficienţa.
  • Corespunde standardului de emisii Euro 6d-TEMP-EVAP-ISC. Sub capotă are o combinaţie dintre un motor V6 turbo de 3.0 litri cu 340 CP şi un electromotor cu 136 CP. Cele două agregate pot fi combinate într-o funcţie boost pentru a utiliza dinamica în rezervă a maşinii, de exemplu în timpul accelerațiilor intensive. Puterea totală a sistemului se ridică la 462 CP şi 700 Nm de cuplu. Poate realiza sprintul 0-100 km/h în mai puţin de 5 secunde şi poate rula cu maxim 250 km/h.
  • Bateria litiu-ion cu o capacitate de 14.1 kWh este montată în podeaua portbagajului. Electronica de putere se ocupă de transformarea curentului direct din baterie în curent alternativ pentru motorul electric. O cutie de viteze automată cu 8 trepte (cu Tiptronic) și o cutie de transfer transmit puterea către ambele punţi (prin tracțiune integrală permanentă 4MOTION). Un diferenţial cu blocare centrală şi cu distribuție dinamică asimetrică a cuplului (Torsen) acționează ca o cutie de transfer pentru fluxul de forțe între puntea față și cea din spate. Maxim 70% din cuplu poate ajunge pe puntea din faţă şi maxim 80% pe cea posterioară.
  • La pornire, Touareg R utilizează numai motorul electric dacă bateria este suficient de încărcată. Acest lucru asigură faptul că SUV-ul se apropie cât mai mult posibil de zero emisii, în special în călătoriile scurte. Această strategie hibridă oferă, de asemenea, cel mai mare potențial de economisire. Touareg R poate fi propulsat în modul complet electric până la o viteză de 140 km/h, iar motorul V6 este activat automat după asta, ori în orice moment folosind kickdown (când pedala se apasă până în podea). Autonomia electrică se ridică până la 50 de km.
  • Şoferul poate controla funcțiile hibride și poate selecta profilul de conducere utilizând butonul Meniu de pe 4MOTION Active Control din consola centrală sau meniul corespunzător din sistemul infotainment. Ambele sunt aranjate în mod clar unul lângă altul pe un ecran comun. Funcțiile hibride disponibile sunt E-MODE pentru condusul doar cu electricitate și modul Hybrid pentru interacțiunea optimizată și automată între motorul electric și motorul V6. Dacă șoferul atinge câmpul E-MODE fiind în modul Hybrid, maşina se comută automat în modul electric la viteze de până la 140 km/h dacă bateria este suficient de încărcată. Alternativ poate fi realizată procedura inversă.
  • Câmpurile ecranelor E-MODE și Hybrid afișează un simbol al bateriei împărțit într-o scară de zece unități. Șoferul poate folosi acest lucru pentru a citi intuitiv nivelul de încărcare respectiv, care este indicat de numărul corespunzător de segmente de baterie albastru deschis (de la 0 la 100%). De exemplu, apar patru segmente de albastru deschis dacă nivelul de încărcare este de 40%. Ori de câte ori ghidarea rutei este activă în sistemul de navigație, managerul bateriei ia în considerare, de asemenea, datele rutiere și topografice pentru a se asigura că energia setată a bateriei este disponibilă atunci când ajungeți la destinație. În timpul acestui proces, utilizarea bateriei este adaptată pe baza datelor de rută pentru a obține o autonomie electrică optimă.
  • Sistemul 4MOTION Active Control permite, de asemenea, conducătorilor auto să selecteze profilul de conducere dorit. Profilurile Eco, Comfort, Normal, Sport și Individual pentru condusul pe șosea și profilurile offroad și snow pentru condusul în off-road sunt disponibile standard. Cu toate acestea, şoferul poate gestiona, de asemenea, aceste moduri direct folosind unitatea de operare pentru selectarea modul de conducere de pe consola centrală. În cazul în care Touareg R este echipat cu un opțional off-road package (care include şi o placă de protecţie a motorului), conducătorul auto poate activa, de asemenea, profilurile suplimentare Gravel şi Sand pentru conducerea în off-road.
  • Noul Touareg R este deocamdată singurul model hibrid plug-in plug-in din lume cu sistem opțional de manevrare a remorcii Trailer Assist. Maşina poate tracta o remorcă cu o greutate de până la 3.5 tone chiar şi în E-MODE! SUV-ul folosește Trailer Assist pentru a manevra o remorcă în marşarier într-un loc de parcare sau printr-o poartă aproape automat. Sistemul este activat prin apăsarea butonului “Park Assist”. Comutatorul de reglare a oglinzii exterioare apare apoi pe afișaj. Conducătorul auto este instruit să seteze unghiul de direcție dorit folosind comutatorul de reglare a oglinzilor retrovizoare exterioare, care acționează în acest moment ca un joystick pentru Trailer Assist. De îndată ce mută comutatorul, pe ecran apare un simbol cu remorcă. Aici unghiul de articulare curent și unghiul de articulare al remorcii este nou setat de către conducătorul auto este afișat. Cu ajutorul comutatorului conducătorul auto stabilește direcția dorită de deplasare a mașinii sale și a remorcii. Trailer Assist preia unghiul de direcție specificat. Mașina și remorca sunt aliniate automat cu ajutorul unității de control Park Assist împreună cu direcția electromecanică. În prima fază de manevră, conducătorul auto selectează unghiul de articulare (până la 75 de grade) pentru a se întoarce în sens invers într-o anumită direcție sau pentru a conduce pe o curbă. Dacă remorca este orientată direct în direcția poziției țintă, șoferul trage în cele din urmă pur și simplu înapoi comutatorul de reglare a oglinzilor. Mașina și remorca se conduc ulterior singure, exact în sens invers în direcția remorcii, fără a fi nevoie de realizat încă alte careva corecții manuale.
  • Una dintre noile caracteristici disponibile pentru Touareg este Travel Assist-ul opțional. Până în prezent, acest sistem a făcut posibilă conducerea asistată până la o viteză de 210 km/h. Dar, pentru prima dată, pe Touareg R, pe autostrăzile germane această asistență este disponibilă până la o viteză de 250 km/h! Travel Assist combină funcţiile şi asistenţa provenită inclusiv de la ACC Adaptive Cruise Control (prin ghidare longitudinală) și sistemul de menținere a benzii Lane Assist (pentru ghidare laterală). Travel Assist este activat cu ajutorul noului volan multifuncțional. Din motive legale și relevante pentru siguranță, conducătorii auto trebuie să monitorizeze permanent sistemul – ceea ce înseamnă că trebuie să aibă cel puțin o mână pe volan. Datorită noii tehnologii a senzorilor capacitivi din volanul SUV-ului, șoferii trebuie doar să-l atingă.
  • Standard Touareg R vine pe piaţă cu un Innovision Cockpit (panou de bord de 12 inci + ecran de 15 inci pentru sistemul multimedia), faruri adaptive IQ.Light LED matrix, un acoperiş panoramic cu trapă şi un sistem de climatizare automată pe patru zone (Air Care Climatronic).
  • Culoarea opţională Lapiz Blue Metallic este rezervată exclusiv pentru acest model. Sunt oferite la alegere şi jante opţionale de 21 sau 22 de inci. De asemenea, exclusiv pentru Touareg R a fost dezvoltată o tapiţerie opţională din piele naturală de culoare neagră, numită Puglia, care este tăbăcită cu ulei de măsline. În combinaţie vine cu cusături contrastante de culoare Sepang Blue.
  • Dotări suplimentare, care sunt disponibile ca echipamente opționale pe Touareg, includ: un sistem audio Dynaudio cu o putere de 780 W, sistem Night Vision (detectează oameni și animale în întuneric folosind o cameră termică), Travel Assist și Front Cross Traffic Assist. Toate modelele Touareg dispun standard, de asemenea, de Dynamic Road Sign Display și sistemul de menținere a benzii Lane Assist.

Touareg R, care dispune de pachetul de design exterior Black Style şi R-Line specification package (cu bare de protecţie specifice şi mai multe elemente de culoare neagră), alături de nişte jante din aliaj de 20 inci (model Braga) și pachetul de design interior R-Line (cu tapiţerie din piele Viena şi cusături contrastante în nuanţă crystal grey ), este programat să intre pe piață în a doua jumătate a lui 2020. Un preţ de start nu a fost anunţat deocamdată, deşi ar trebui să coste în jur de 100.000 de euro.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Vezi şi:

GENEVA 2019: Noul VW Touareg V8 TDI – Reportaj Video AutoBlog.MD

(video) Cum merge noul Volkswagen Touareg 3.0 TDI V6? Test Drive AutoBlog.MD

VW Touareg R revine pe piaţă din 2021! Primele detalii

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/