(video) Premieră mondială: Noile VW Arteon Fastback & Shooting Brake facelift

Iată şi premiera mult aşteptată de la VW. Modelul actualizat Arteon debutează atât în două tipuri de caroserii distincte, cât şi în premieră în alte două versiuni noi pe lângă cea de bază – eHybrid şi R pur!

La momentul de faţă germanii au făcut publice doar informaţii esenţiale, urmând ca în viitor să ofere mai multe detalii, în special despre modelele mai performante.

Ce este deci nou pe Arteon facelift:

  • Noile modele actualizate se caracterizează printr-un design expresiv și avangardist. Caracteristicile distinctive includ în special partea frontală cu o nouă bandă de lumină continuă (opţiune pentru echipările de bază), câteva bare cromate izbitoare și noi prize de aer în partea de jos. Grila radiatorului și capota lungă, dar şi lată, sunt combinate ca o unitate formală și fac ca ambele versiuni Arteon să iasă în evidență din mulțime. De asemenea, farurile şi stopurile LED sunt actualizate şi formează o semnătură luminoasă distinctivă.
  • După montanţii centrali B, cele două caroserii au forme complet diferite. Pe hayonul lui Arteon Shooting Brake se va găsi montat un nou spoiler. Coeficientul aerodinamic declarat al modelelor este de 0.265.
  • Toate logourile şi inscripţiile au fost actualizate într-un nou design sau cu un nou font. Paleta de culori a fost completată cu nuanţele Oryx White, Kings Red Metallic şi Lapiz Blue.
  • Maşina se caracterizează printr-un concept general extrem de funcțional. Toți ocupanții din față și din spate ai ambelor versiuni beneficiază de avantajul platformei modulare MQB. Spaţiul maxim pentru picioarele pasagerilor din spate este de până la 1.016 mm (distanţa între spătarul scaunului şoferului şi spătarul scaunului pasagerului din spatele său), fiind o valoare de referință în această clasă.
  • Datorită designului unic al secțiunii sale de acoperiș, Arteon Shooting Brake oferă mai mult spațiu pentru cap atât în față, cât și în spate. Standard, spătarul banchetei din spate poate fi pliat asimetric în ambele modele.
  • În spatele banchetei modelului Arteon Shooting Brake se află un compartiment pentru bagaje de până la 565 de litri atunci când este încărcat până la raftul de după tetiere (pe fastback sunt 563 litri). Încărcarea vehiculului până la spătarele scaunelor din față crește capacitatea până la la 1.632 litri (pe fastback -1.557 litri). În ambele cazuri, spațiul de încărcare are o lungime maximă de 2.090 mm (până la scaunele din față).
  • În interior, seria de modele impresionează printr-un mediu nou proiectat al cockpit-ului, care îi conferă modelului un sentiment și mai mare de exclusivitate. Operaţiunile au devenit mai intuitive prin intermediul aceloraşi comenzi tactile glisante pentru controlul sistemului de climatizare automată (opţional sistem Climatronic pe trei zone) și a unui nou volan multifuncțional de nouă generaţie, cu comenzi tactile şi senzori pentru a detecta prezenţa mâinilor (a debutat pe Passat facelift).
  • De asemenea nou este: integrarea wireless de aplicații prin intermediul App-Connect Wireless pentru Apple CarPlay și Android Auto, precum și un puternic sistem audio opţional de la Harman Kardon (700 W, amplificator Ethernet în 16 canale, 12 difuzoare), setat şi personalizat special pentru VW Arteon.
  • Panoul de bord Digital Cockpit de 10.25 inci devine o dotare standard. Conţine trei moduri de afişare. Sistemul multimedia MIB3 este nou pe Arteon facelift şi operabil standard pe un ecran de 8.0 inci (opţional 9.2 inci). Standard mai este sistemul Discover Media cu navigaţie. Un panou pentru încărcarea wireless a telefoanelor compatibile devine la fel disponibil de comandat.
  • Un sistem de iluminare ambientală care poate fi reglat în până la 30 de culori este, de asemenea, disponibil opțional ,pentru a oferi interiorului actualizat o notă de finisare atractivă. Aici, ornamentele din panoul de bord și uși sunt iluminate – în acest fel, lumina imită nişte inserţii cromate.
  • Gama de inovații tehnice implică propulsoare, precum și sisteme de asistenţă IQ.DRIVE. Nou în această linie de produse este sistemul opțional Travel Assist. Sistemul permite conducerea parțial automatizată într-un interval de viteză de la 0 la 210 km/h (în limitele sistemului). Travel Assist face conducerea pe drumuri cu ambuteiaje şi unde au loc lucrări, în special, vizibil mai convenabilă. O parte integrantă a Travel Assist este cruise controlul adaptiv (ACC) cu o funcţie de control predictiv al vitezei. ACC reacționează la limitele de viteză, curbe, sensuri giratorii și intersecții cu adaptarea corespunzătoare a vitezei.
  • Sistemul de menținere în bandă – Lane Assist – care menține vehiculul în centrul benzii de circulație și sistemul autonom de asistență pentru frânarea de urgență cu monitorizarea pietonilor fac, de asemenea, parte din gama de funcții Travel Assist.
  • Camera video retrovizoare spate (opțională) a fost îmbunătățită în continuare și acum printre alte caracteristici dispune de Corner View (funcţie care extinde imaginea camerei de pe ecranul sistemului de infotainment de la 90 de grade la un unghi larg de 170 de grade), dar și o vizualizare specială a remorcii (a barei de remorcare privită de sus).
  • Toate noile evoluții tehnice sunt aplicate în ambele versiuni de caroserie ale Arteon. Pentru prima dată modelul va fi şi un plug-in hybrid, devenind printre primele de acest gen, în astfel de caroserii, în segmentul de maşini premium de dimensiuni medii. Unitatea produce 218 CP (cel mai probabil fiind similară cu cea de pe Passat GTE).
    • (UPDATE) Este confirmată preluarea agregatelor de pe Passat GTE: un benzinar turbo de 1.4 litri (156 CP) + un electromotor (115 CP) + un DSG cu şase trepte = 218 CP. Tracţiunea este doar pe puntea din spate. Poate rula doar cu electricitate pe o distanţă de până la 53 km (în ciclu WLTP), iar viteza maximă în acest mod este limitată la 140 km/h.
  • Iar Arteon R, nu R-Line, ci R pur, va fi nava amiral din seria de modele! Cu acest model (320 CP), Volkswagen împinge mai departe în segmentul de performanță premium. Printre alte dotări de care dispune, datorită unei noi tehnologii progresive cunoscute sub numele de R-Performance Torque Vectoring, cuplul este distribuit variabil atât între axe, cât și între roțile din spate, în funcție de situația de conducere, prin intermediul controlului selectiv al cuplului roților.
  • Există la moment informaţii că, cel puţin în SUA, modelul va fi disponibil şi cu un motor TSI de 2.0 litri (272 CP/350 Nm), care trimite puterea pe puntea din faţă prin intermediul unei cutii de viteze automate Tiptronic cu opt rapoarte. Un sistem de tracţiune integrală 4MOTION este disponibil în combinaţie cu echipări R-Line.
  • (UPDATE) Gama de motoare pentru modelul european va fi compusă din unităţi TSI pe benzină, cu patru cilindri, cu puteri cuprinse între 190 şi 280 CP, dar şi două agregate turbodiesel de 150 şi 200 CP, dotate cu sisteme modernizate SCR de tratare a gazelor de eşapament cu AdBlue. Maşinile de bază cu motoare cu 150 de CP vor funcţiona în tandem cu o transmisie mecanică în şase trepte, în rest existând un DSG cu şapte trepte folosit şi anterior. Un sistem de tracţiune integrală este o opţiune.

Aşteptăm momentul când VW ne va spune mai multe detalii despre maşini.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/