(foto) Arată ca nou! Un Opel Astra din 2003 şi cu 600.000 de km la bord a fost adoptat în colecţia companiei

Se poate împlini visul tinereții veșnice? Poți să rămâi în formă și atractiv pentru totdeauna? Deși niciun om nu a reușit asta până acum, o mașină a reușit. Mai exact, un Opel Astra Caravan din 2003 – un model din generaţia G cu un motor diesel de 1.7 litri (80 CP), în echipare Elegance şi cu sistem de încălzire auxiliară la bord.

Mașina și proprietarul acesteia, angajatul Opel Henning Barth, circulau zilnic în jur de 100 de kilometri de la Hunsrück până la sediul Opel din Rüsselsheim. Astra și proprietarul său au format o echipă de vis și au realizat un parcurs remarcabil de 500.000 km, fără a fi necesare reparaţii majore. 

Barth cumpărase această Astra rulată cu 100.000 de km pe odometru pentru doar 5.000 de euro. Apoi a adăugat încă o jumătate de milion, astfel încât acum 600.000 se arată pe bord.

“Faptul cu adevărat uimitor este că Astra nu a îmbătrânit prea mult în toți acești ani și cu acest kilometraj. Desigur, am avut mare grijă de el, dar este incredibil faptul că motorul, cutia de viteze, turbocompresorul și pompa de înaltă presiune nu au avut niciodată nevoie de atenție. Chiar și ambreiajul este încă cel original”, a spus cu mândrie Barth, după 17 ani fericiți împreună.

Cu toate acestea, cuplul va merge acum pe căi separate. Barth a ales să-şi doneze maşina diviziei Opel Classic. Automobilul va ocupa un loc de onoare în colecția din Rüsselsheim, în timp ce Barth face uz deja de o Astra J bine întreținută, cu motor diesel de 2.0 litri (165 CP). De asemenea, el se angajează într-o nouă misiune: să depășească kilometrajul predecesorului.

Amintim că Opel a oferit Astra G între anii 1998 și 2005, în șapte stiluri de caroserie şi cu 12 motoare. Puterile variau de la 65 la 200 de cai. În 2002, un model sportiv s-a alăturat sub forma lui Astra OPC, inițial cu 192 și mai târziu cu 200 CP. Astra G a fost disponibil sub formă de hatchback cu trei și cinci uși, notchback cu patru uși, coupe, cabrio, break și van pentru livrări. Aproape patru milioane de exemplare au părăsit linia de producție.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/