(foto) Au căzut unul după altul! Doi plopi s-au prăbuşit peste două maşini în sectorul Botanica

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Doi copaci de dimensiuni generoase, plopi, s-au prăbuşit ieri într-o curte de pe strada Minsk din sectorul Botanica. Diametrul tulpinei în combinaţie cu greutatea mare nu a lăsat nicio şansă unui FIAT Panda care va ajunge acum la dezmembrări. Afectată a fost şi o Dacia Logan MCV, însă nu e clar în ce proporție din imaginile disponibile.

Pentru că ieri a fost în vigoare un Cod Galben de intensificări ale vântului, fenomenul a contribuit cu siguranță la prăbușirea arborilor. Autorul fotografiilor a declarat că au căzut unul după altul, într-un interval de cinci minute. Ulterior s-a putut constata că ambii erau putrezi la baza trunchiului. Din fericire nimeni nu a avut de suferit.

Tot acest localnic a declarat că, în timp, au fost scrise mai multe cereri pentru ca autoritățile responsabile să inspecteze aceşti copaci şi să ia măsuri, însă au venit abia acum, să-i taie după ce au căzut. „Mai avem doi candidați pentru cădere în această toamnă, au 60 de ani”, a adăugat el.

Mai mulți oameni în comentarii au început să tragă un semnal de alarmă, indicând și alte adrese unde există plopi mai înalți chiar decât blocuri de locuit cu nouă etaje! În același timp, unii locuitori ai capitalei sunt de părere că de copaci trebuie de avut grijă mai des, de ținut evidența vârstei lor, iar după eliminarea celor bătrâni de plantat unii tineri.

Tăierea rădăcinilor sau asfaltarea celor în vârstă este la fel un factor ce poate duce la putrezire și prăbușire timpurie.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video prin secţiunea Contact, pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata