(foto) Cu doar două airbaguri, noul Moskvici 6 costă cât aproape un Skoda Kodiaq de bază

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Moskvici 6, al doilea model “al” mărcii ruseşti resuscitate, devine disponibil pentru comandă. Amintim că, precum Moskvici 3, sedanul în caroserie liftback este de fapt un model chinez al mărcii JAC (A5 Plus), însă cu alte sigle și plăcuțe de identificare, fiind asamblat la uzina din Moscova de la începutul lunii septembrie.

Iar JAC A5 Plus în sine reprezintă o versiune actualizată a familiarului JAC J7, un model asamblat în Kazahstan şi vândut în Federaţia Rusă din anul 2020.

Caracteristici cheie:

  • Este un liftback cu cinci uși, cu o lungime de 4.770 mm și un ampatament de 2.770 mm, devenind un succesor ideologic al lui Moskvici-2141. Lățimea îi este de 1.820 mm, iar înălțimea – 1.492 mm. Volumul portbagajului este de 540 de litri. Jantele pot fi de 17 sau 18 inchi, iar garda la sol constituie 140 mm.
  • Va fi propus cu două motoare la alegere, din start fiind valabil cu cel de bază, fiind vorba despre un benzinar turbo de 1.5 litri şi cu injecție distribuită (136 CP/200 Nm), combinat cu un CVT. Cu el poate atinge 170 km/h.
    • A doua combinație este un 1.5 TGDI turbo cu patru cilindri şi injecție directă (174 CP/280 Nm) + un DCT cu şase trepte şi dublu ambreiaj.
    • Șasiul maşinilor cu ambele motoare este același, cu suspensie cu braţe McPherson în față şi una multi-link în spate.
    • Doar tracțiune față pot avea şi doar cutii de viteze non-manuale.
  • Din start există două echipări la alegere:
    • Comfort include DOAR două airbaguri, ESP, sistem de aer condiționat, un sistem multimedia cu monitor vertical de 10.4 inchi (compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto), un sistem de acces fără cheie, faruri LED, scaune frontale încălzite, cruise control, senzor de ploaie, senzori de parcare spate, cameră video spate şi jante din aliaj de 17 inchi, printre altele.
      • Prețul recomandat cu TVA este de 2.626.000 de ruble, echivalentul a aproximativ 25.000 de euro. Pentru comparaţie un Skoda Kodiaq de bază costă puţin peste 27.000 de euro.
    • Business include deja patru airbaguri, control extins a climatizării, camere panoramice, o trapă, un scaun reglabil electric doar pentru șofer, panou de bord digital de 7.0 inchi, o cotieră centrală pe al doilea rând şi altele. 
      • Preţul de start – 2.826.000 de ruble, echivalentul a 26.600 de euro.

Livrările ar trebui să înceapă de la sfârşit de octombrie.

Încă o comparaţie: preţul de start în China pentru un JAC A5 Plus este echivalentul a 8.600 de euro (pentru motorul de 1.5 litri cuplat la o cutie manuală în şase trepte). Preţul pentru modelul cu 1.5T+CVT, în echiparea de bază Comfort, este de 9.900 de euro!

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2023/10/moskvici-6-brosura.pdf”]

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise