(foto) Audi anunţă A3 Sportback 45 TFSI e – versiunea-i plug-in hybrid mai performantă

După cum a promis anterior, Audi continuă campania de electrificare în clasa compactă: vânzările preliminare ale noului A3 Sportback 45 TFSI e încep în Germania în această săptămână. Brandul cu cele patru inele completează astfel familia noului A3 Sportback cu un model sportiv care are mai multă putere și echipamente mai extinse.

Caracteristici cheie:

  • La fel ca modelul său soră, noul A3 Sportback 45 TFSI e este echipat cu un motor cu combustie internă de 1.4 litri, care produce 150 de CP și 250 Nm de cuplu. Acesta este asistat de un motor electric sincron cu magnet permanent, care produce alţi 80 kW și 330 Nm de cuplu.
  • Software-ul de control generează suplimentar alţi 41 CP și 50 Nm în comparație cu A3 40 TFSI e3. Acesta reglează interacțiunea optimă între cele două unități de propulsie în conformitate cu cerințele maxime de putere. Motorul electric completează motorul cu combustie în intervalele de viteză corespunzătoare. Agregatul este integrat în carcasa cutiei de viteze S tronic cu șase trepte, care transferă puterea roților din față. 
  • Cu o putere a sistemului de 245 CP și 400 Nm de cuplu, modelul compact PHEV este capabil de o acceleraţie 0-100 km/h în 6.8 secunde și o viteză maximă de 232 km/h. Consumul său de combustibil mixt, în modul hibrid, poate ajunge chiar şi până la sub doi litri de benzină.
  • Un pachet format din 96 de celule prismatice din bateria litiu-ion stochează 13.0 kWh de energie. A3 Sportback 45 TFSI e se poate încarcă cu un maxim de 2.9 kW, ceea ce înseamnă că o baterie goală poate fi reîncărcată în aproximativ cinci ore de la o priză de curent casnică.
  • Noul Audi A3 Sportback 45 TFSI e va porni întotdeauna în modul electric. Conducătorul auto poate acoperi până la 74 de kilometri în conformitate cu standardul NEDC (63 km în ciclul WLTP) cu zero emisii locale. Viteza maximă în modul electric este limitată la 140 de km/h.
  • Exteriorul modelului A3 Sportback 45 TFSI e are un design expresiv datorită unui black styling package și a unei grile de radiator Singleframe cu incrustații negre lucioase care accentuează caracterul sportiv al mașinii. La cerere, Audi oferă faruri Matrix LED cu lumini de zi digitale care generează o semnătură luminoasă în formă de E – simbolul unității plug-in hybrid.
  • Discurile de frână din spatele jantelor de 17 inci sunt mai mari decât cele de pe modelul 40 TFSI e: au un diametru de 340 mm pe față și 310 mm pe spate. Toate etrierele de frână sunt vopsite în roșu.
  • Spre deosebire de 40 TFSI e, echipamentul standard include, de asemenea, Audi drive select, scaune sport, geamuri fumurii, sistem de climatizare automată pe două zone şi sistem de acces keyless.

Noul Audi A3 Sportback 45 TFSI e este disponibil de la 40.395,29 de euro în Germania (41.440 EUR cu 19% TVA). Clienții locali pot aplica şi la o subvenție de 6.750 euro.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/