(video) Noul Mercedes-Benz VISION EQXX chiar a putut înregistra o autonomie de peste 1000 de km

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mercedes-Benz a decis să demonstreze că autonomia record de cel puţin 1.000 de kilometri, revendicată de proiectul EQXX, nu este doar un experiment de laborator. După ce i-a sigilat portul de încărcare l-a trimis într-o călătorie pe drumuri publice, în condiţii normale de exploatare a unui autovehicul, chiar şi condiţiile meteo fiind diferite. 

Electromobilul a călătorit de la Sindelfingen prin Alpii elvețieni și nordul Italiei, până la destinația sa – Cassis (lângă Marsilia, sudul Franţei) – pe Coasta de Azur. Iar când a ajuns încă nu se descărcase complet!

Mercedes-Benz a numit deja călătoria realizată, botezată Mission XX, cea mai lungă cu o singură încărcare din istorie, de la începutul erei mobilității electrice (deşi o Tesla Model S modificată a putut atinge peste 1.200 km). EQXX a parcurs peste 1.000 de kilometri prin Germania, Elveția, regiunile de nord ale Italiei și Franța, deplasându-se printre alte maşini obişnuite din trafic. Călătoria a durat în total peste 12 ore, cu două opriri a câte 15 minute.

Pe traseu, mașina electrică a întâlnit atât drumuri înguste, cât și autostrăzi, unde a accelerat până la 140 km/h. În plus, prototipul a trebuit să depășească schimbări semnificative de altitudine și să se miște în diferite condiții meteorologice, inclusiv frig şi ploaie, temperatura aerului variind între +3..+18 grade Celsius. 

Producătorul ţine să sublinieze că mașina electrică se mişca în modul general acceptat, specific pentru fiecare situaţie, adică nu a folosit nicio măsură specială pentru a economisi energie. Dar dacă se folosea, probabil în “rezervor”, la final, ar fi rămas mai mult?!…

Pe parcursul călătoriei, electromobilul a fost monitorizat atât de la distanță, cât și direct dinăuntrul său. Deplasarea a fost controlată de la centrul tehnic Mercedes-Benz din Sindelfingen, iar cu ajutorul specialiștilor s-a putut rezolva rapid o problemă tehnică minoră care a apărut. În plus, un expert independent de la autoritatea germană de certificare TÜV a fost la bordul maşinii, el fiind şi cel care a sigilat portul de încărcare.

La linia de sosire din orașul francez Cassis, s-a dovedit că rezerva de energie rămasă ar fi suficientă pentru a parcurge încă 140 de kilometri! Şi asta după ce a existat o porţiune de drum în Elveţia, de 14 km lungime, care era în rampă cu o declivitate de 5%. În astfel de condiţii fiecare gram de greutate consumă energie în plus, iar reieşind că EQXX cântărește 1.755 de kilograme fără pasageri şi bagaje la bord, este un rezultat mai mult decât impresionant!

Eficiența ridicată a prototipului a fost asigurată atât de bateria special concepută şi compactă, cât și de capacitatea de a genera electricitate pe cont propriu, pentru aceasta făcându-se uz de un sistem de recuperare performant, dar și un panou solar de înaltă eficiență pe acoperiș. Doar ultimul adaugă autonomiei până la 25 de kilometri.

VISION EQXX: jurnalul de călătorie în cifre

StartSindelfingen, 5 aprilie 2022, ora 7:00
SosireCassis, 5 aprilie 2022, ora 19:02
Traseul de călătorieSindelfingen, Tunelul Gotthard, Milano, Cassis
Distanța de condus1.008 kilometri
Timp total de călătorie/mișcare12 ore și 2 minute/11 ore și 32 de minute
Viteza medie87,4 km/h
Viteza maximă pe autostrada140 km/h
Consum mediu de energie8.7 kWh la 100 km
Nivelul de încărcare a bateriei la sosireÎn jur de 15%
Autonomia rămasă la sosireÎn jur de 140 km

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/