(foto/video) Auto Guangzhou 2021: Premieră – Noul Audi Q5 e-tron e un Q4 e-tron pe drojdii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În paralel cu Salonul Auto Internaţional de la Los Angeles se desfăşoară deja pentru a 19-a oară consecutiv Guangzhou International Motor Show în oraşul chinez cu acelaşi nume.

Expoziţia auto s-a deschis astăzi şi acolo sunt prezenţi producători de talie internațională cu premiere locale şi mondiale. Una din ele este şi noul Audi Q5 e-tron.

Caracteristici cheie:

  • Modelul va exista pe piaţa din China alături de noul Q4 e-tron. Poate fi considerat un Q4 L e-tron pentru că împarte plaftorma MEB cu fratele mai mic, însă totuşi s-a ales o denumire dedicată.
  • Noul Q5 e-tron diferă de modelul Q4 e-tron printr-un ampatament întins cu 201 mm: 2.965 vs 2.764 mm. Consola posterioară a crescut de asemenea, astfel încât lungimea totală este mai mare cu 288 mm – 4.876 mm. În cele din urmă, înălţimea sa este mai mare cu 43 mm – 1675 mm. În lăţime măsoară 1.860 mm.
  • Faţa maşinii este diferită: are alte faruri Matrix LED cu secţiuni inferioare şi lumini de zi cu patru teme animate, alături de bare de protecţie originale. Desenul stopurilor este la fel, mai interesant. Jantele pot măsura până la 21 inci. Diferențele în termeni de design interior, îndeosebi a planşei de bord şi elementelor aferente, sunt minime!
  • Forma acoperișului și a montanților posteriori este schimbată comparativ cu cele ale Q4 e-tron. Toate acestea pentru a plasa în cabină nu două, ci trei rânduri de scaune.
  • Va exista la alegere configuraţia cu şapte sau şase locuri. În primul caz, pe al doilea rând este instalată fie o banchetă în toată regula, fie două scaune individuale, un format pe care Audi îl foloseşte pentru prima dată! Pasagerilor din al doilea rând li se mai propun scaune încălzite şi climă controlată separat.
  • Volumul maxim al portbagajului cu rândurile posterioare rabatate este de 1.825 litri față de 1.490 litri cât propune Q4 e-tron.
  • Din punct de vedere tehnic, cele două modele sunt aproape identice. Va exista în trei motorizări la alegere:
    • Audi Q5 35 e-tron – tracțiune spate și un motor electric de 180 CP + baterie de 55 kWh.
    • Audi Q5 40 e-tron – tracţiune spate şi un motor electric de 204 CP + baterie de 83.4 kWh (până la 560 km autonomie în ciclul NEDC).
    • Audi Q5 50 e-tron quattro – AWD şi două motoare electrice (109 CP în față și 204 CP în spate; total 306 CP/460 Nm, 0-100 în 6.7 secunde) + baterie de 83.4 kWh (până la 520 km autonomie în ciclul NEDC).

Producția modelelor Q4 e-tron și Q5 e-tron din China va fi realizată de întreprinderea comună SAIC-Volkswagen. Deocamdată nu există planuri de a scoate noutatea în afara acestei ţări.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise