(foto) Auto Shanghai 2021: Audi a arătat posibilul prototip al lui Q6 e-tron

Audi a mai arătat la Salonul Auto de la Shanghai, pe lângă noile A7L şi A6 e-tron Concept, prototipul unui SUV numit Concept Shanghai. Maşina este aproape gata pentru producţie, urmând să fie dezvăluită în a doua jumătate a anului curent în format gata de cumpărat.

Singurele informații publicate oficial ne spun că este un vehicul electric cu o lungime de 4.87 metri. Pentru comparaţie, un Audi Q8 are 4.99 metri în lungime, iar un VW ID.6, dezvăluit în premieră în cadrul aceluiași eveniment, are practic aceeași mărime – 4.891 – unde mai pui că liniile din profil le sunt identice, mai ales cea din zona oglinzilor retrovizoare.

Din fotografiile disponibile îi putem vedea formele caroseriei, designul farurilor şi al stopurilor, al jantelor de 21 de inci, însă interiorul este încă ascuns, semn că s-ar mai lucra la acest capitol.

Modelul ar putea purta denumirea Q6 e-tron şi din punct de vedere tehnic ar putea imita noul VW ID.6. Respectiv, va sta pe platforma MEB şi va putea oferi până la peste 300 de CP din două motoare electrice.

Modelul va fi produs pentru piaţa locală de întreprinderea mixtă creată de SAIC şi Audi în China. Deocamdată nu se ştie dacă va fi disponibil la nivel internaţional.

Cmentariile sunt închise