(foto/video) Avanpremieră: Primele detalii despre noua generaţie KIA Sportage

KIA Corporation a dezvăluit astăzi primele imagini oficiale ale noului Sportage, un SUV care a fost creat cu atenție pentru a inspira clienții cu designul său interior și exterior.

Mai mult, se anunţă că deja în septembrie filiala KIA Europe va dezvălui o versiune europeană dedicată a modelului pentru prima dată în istoria sa de 28 de ani!

Dezvăluită la începutul acestui an, cu o mare apreciere din partea comunității de design, noua filozofie de design a KIA – Opposites United – se află în centrul noului Sportage, influențând fiecare aspect al stilului și caracterului său. Principiile Opposites United vor influența toate proiectele viitoare ale KIA, oferindu-le același ADN de bază. Filozofia provocatoare și îndrăzneață întărește legătura dintre design și noua direcție a mărcii – Movement that inspires.

Opposites United are la bază cinci piloni: Joy for Reason, Power to Progress, Technology for Life, Tension for Serenity şi Bold for Nature. Ultimul pilon a influențat profund crearea designului noului Sportage, întruchipând lumea naturală și creând o identitate de design care ia o formă îndrăzneață, emoțională, modernă, dar organică.

Noul Sportage este rezultatul unui efort de colaborare între principala rețea globală de design a KIA din Coreea, Germania, SUA și China.

“Reinventarea Sportage a oferit echipelor noastre de design talentate o oportunitate extraordinară de a face ceva nou; să se inspire din relansarea recentă a mărcii și introducerea lui EV6, pentru a inspira clienții printr-un design SUV modern și inovator. Cu noul Sportage, nu am vrut pur și simplu să facem un pas înainte, ci să trecem la un nivel diferit în clasa SUV”, a comentat Karim Habib, vicepreședinte senior și șef al KIA Global Design Center.

“Când vedeți noul Sportage în persoană, cu poziția sa elegantă, dar puternic dinamică, și când vă așezați în interiorul cabinei cu orientare detaliată, cu interiorul frumos detaliat și materialele de primă clasă, veți vedea că am atins aceste obiective și că am stabilit noi repere. În noul Sportage, credem că puteți vedea viitorul mărcii noastre și al produselor noastre”.

Caracteristici cheie:

  • A cincea generaţie Sportage a devenit considerabil mai mare decât predecesorul său, iar corpul său are proporții foarte diferite. Între portierele posterioare şi montanţii posteriori şi-au făcut apariţia geamuri suplimentare prin care va intra mai multă lumină în acelaşi portbagaj.
  • O altă noutate reprezintă apariția unor colţuri fixe de sticlă pe portierele frontale, în zona unde stăteau înainte fixate oglinzile retrovizoare. Totodată, acestea din urmă au coborât şi sunt fixate de uşi.
  • Pentru prima dată devine disponibilă opţiunea unei caroserii dublu-ton, pentru contrast fiind folosit negrul pentru acoperiş.
  • Ca şi în cazul altor modele deja existente în gamă, noul Sportage va avea în premieră o versiune/nivel de echipare X-Line. Aceasta va include cel puţin un bodykit exterior cu bare de protecție și praguri laterale diferite, orientate spre off-road, dar şi nişte railings-uri de acoperiş mai solide.
  • Designul interior este pe larg inspirat de la ultimele modele din gamă şi promite să impresioneze prin calitatea mai superioară a materialelor folosite. Pe planşa de bord, montată acum cu 30 de mm mai jos pentru o vizibilitate sporită, tronează un panou curbat de include două monitoare color de 12.3 inci.
  • Noul Sportage va avea să ofere un sistem de climatizare pe cel puţin două zone, iar panoul de control al acestuia este compus în mare parte din butoane tactile. Mai există în context nişte scaune şi un volan încălzit.
  • Controlul cutiei de viteze de tip shift-by-wire se va face acum printr-un controller rotativ poziţionat pe tunelul central alături de alte comenzi fierbinți.
  • Din punct de vedere tehnic, sub capotă vor exista în funcţie de piaţă oferte de motoare pe benzină, diesel, mild hybrid sau plug-in hybrid.

Mai multe detalii vor fi dezvăluite până în toamnă. Startul vânzărilor este programat pentru luna iulie şi întâi în Coreea de Sud.

https://youtu.be/7CTDoL4eP_g

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/