(foto) BMW a brevetat un ciudat “volan” al viitorului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În viitor, BMW ar avea în plan să înlocuiască volanul tradiţional în forma sa circulară şi mai nou poligonală cu un fel de manşă cu elemente mobile!

Invenția se referă la un organ de direcție al unui vehicul, cu o structură de susținere, care este montat astfel încât să poată fi rotit în jurul unei axe și la capetele căruia este prevăzut un element de prindere, pentru o mână a unui conducător auto, care se formează într-un mod înclinat. Elementul de prindere este format într-o manieră în care poate fi rotit în raport cu structura de susținere.

Cam complicat este de explicat care ar fi cea mai potrivită denumire, însă conform câtorva imagini din brevet şi câtorva randări pe baza lor vă puteţi da seama despre ce este vorba.

Organul de control cu elemente de prindere în unghi este considerat a fi foarte ergonomic. Partea superioară a “volanului” a fost tăiată, la fel ca şi partea inferioară. Pe secțiunile laterale rămase au fost fixate nişte suporturi confortabile pentru prindere cu degetele mari şi arătătoare ale mâinii.

În prezent, nu este clar dacă acest proiect va fi lansat pe vehicule de serie, însă pe unele cu sistem de conducere autonomă ar avea mai multe şanse, din motiv ce manşa se poate strânge pentru a crea mai mult spaţiu. 

Cererea pentru brevet a fost depusă de concernul german nu numai în Germania, ci și în Statele Unite și China. Un autovehicul cu această manşă în dotare am putea să-l vedem mai aproape de 2040.

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/01/bmw-steering-handle-patent.pdf”]

Cmentariile sunt închise