(foto) Bugatti prezintă primul rezultat al programului La Maison Pur Sang

Bugatti a anunțat anul trecut în cadrul Paris Rétromobile Show lansarea propriului program de restaurare din fabrică “La Maison Pur Sang” și a arătat acum primul rezultat al activității sale.

Maşina din imagini este un prototip pre-producție al lui Veyron 16.4 Grand Sport, care a fost construit în 2008. A fost nevoie de patru luni de muncă pentru o restaurare completă autentică a hipercarului ce va rămâne în istorie.

Anume acest Veyron 16.4 Grand Sport a fost purtat de companie în întreaga lume, fiind demonstrat atât la diverse expoziții auto, cât și la prezentări private pentru potențiali clienți. După ce și-a finalizat sarcina inițială, a fost achiziționat de un anumit colecționar privat, dar în 2020 compania a cumpărat mașina înapoi de el și a trimis-o la restaurare.

Sarcina principală a experţilor a fost de a confirma autenticitatea nu numai a mașinii în sine, ci și a părților sale individuale. După aceea, modelul super sport a fost desfăcut aproape complet pentru a i se restabili vopseaua originală.

În interior, cabina a fost complet renovată, cu finisaje noi din piele și o reîmprospătare a tuturor pieselor din piele și aluminiu. O nouă consolă centrală a fost, de asemenea, montată pentru a se potrivi cu cea a configurației originale 1.0 a mașinii.

Soarta ulterioară a prototipului nu a fost încă stabilită, deși Bugatti a anunțat deja că este acum gata să ofere servicii de restaurare tuturor proprietarilor de supercaruri ale mărcii franceze. Potrivit companiei, cheltuielile pentru restaurarea făcută prin canal oficial se vor răscumpăra, deoarece aceasta va crește valoarea de colecţie a mașinii.

Anul trecut, de exemplu, cinci modele clasice Bugatti au doborât recorduri la casele de licitații Bonhams și Gooding & Company. Niciodată până acum cele mai scumpe cinci mașini vândute la licitație nu au fost produse de un singur producător.

Astfel spus, numai modelele autentice și certificate vor fi acceptate de comunitatea de colecționari a automobilelor. Acest lucru a fost valabil pentru modelele din epoca Ettore Bugatti, precum și pentru cele din epoca Campogalliano și va fi esențial pentru modelele epocii Molsheim în secolul 21. Și acesta este motivul pentru care Bugatti a înființat programul de certificare a autenticității “La Maison Pur Sang”.

 

 

Cmentariile sunt închise