(foto) Cel mai scump hipercar din lume este gata! Bugatti La Voiture Noire merge acasă

Noul Rolls-Royce Boat Tail a preluat neoficial titlul de cea mai scumpă maşină nouă din lume de la noul one-off Bugatti La Voiture Noire, care se anunţă a fi gata şi că va fi livrat în curând proprietarului.

Chiar dacă preţul decapotabilei britanice nu a fost dezvăluit de producător, ci doar se zvoneşte că ar costa peste 23 de milioane de euro, şi chiar dacă ar fi adevărat asta, produsul Bugatti rămâne cu un alt titlu – cel mai scump hipercar din istorie – evident unul care poate folosi legal drumurile publice!

Maşina exclusivă a fost făcută la comanda unui entuziast deocamdată anonim, în decurs de doi ani de zile (suportând toate testele stricte şi procedurile de calitate), prototipul său uimindu-ne şi pe noi în 2019 la Salonul Auto de la Geneva, unde am avut un contact cât mai direct şi aproape posibil.

Caracteristici cheie:

  • A fost făcută cu inspiraţie de la clasicul Type 57 SC Atlantic. Jean, fiul lui Ettore Bugatti, a dezvoltat și a condus unul dintre cele doar patru produse, un vehicul care a fost cel mai perfect și cel mai rapid automobil al timpului său. Jean și-a numit modelul „La Voiture Noire” – mașina neagră. Vehiculul a dispărut fără urmă cu puțin timp înainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Acum este considerat echivalentul auto al Camerei de chihlimbar din Rusia, unul dintre cele mai mari mistere ale lumii auto și un vehicul de o valoare de nedescris.
  • Ideea acestui omagiu i-a venit designerului-şef Bugatti Achim Anscheidt în urmă cu mai bine de două decenii, dar au trecut ani până a devenit posibilă realizarea acestui proiect neobișnuit.
  • Moderna interpretare a lui La Voiture Noire are la bază modelul Chiron (W16 de 8.0 litri, cu 1.500 de CP şi 1.600 Nm de cuplu), un ampatament alungit cu 250 mm (respectiv o lungime mai mare cu 450 mm, practic cinci metri fără câţiva mm) şi foloseşte pentru caroserie un finisaj unic de suprafață – fibră de carbon vizibilă cu un strat transparent cunoscut sub numele de Black Carbon Glossy – care nu generează practic reflexii de lumină.
  • Bara de protecție frontală este integrată ușor în caroserie, în timp ce parbrizul pare să se îmbine cu geamurile laterale ca un vizor de cască. 
  • Există mai mult de 25 de elemente de lumină frezate individual pe fiecare parte în faruri – o cantitate imensă de lucru, chiar și pentru o maşină unică în lume. Farurile au fost modificate în comparaţie cu cele de pe prototip, asta pentru a corespunde standardelor actuale de siguranţă şi omologare.
  • Fiecare celulă a grilei frontale imprimate 3D a fost perfecționată și examinată pentru a se asigura că toate arată perfect împreună. 
  • Partea din spate a maşinii este dominată de o bandă LED elegantă pe post de stopuri, care are pentru prima dată un cadru monobloc, fără articulații. 
  • Mai jos modelul se remarcă prin tocmai şase țevi de eșapament individuale!
  • Un design parametric nou dezvoltat în față și în spate înseamnă că părțile corpului par sigilate, dar sunt de fapt permeabile la aer. Acest lucru îi conferă modelului forma incomparabilă a unui coupe.
  • Fără să ni-l arate pentru un moment, Bugatti spune că a tapiţat întregul interior cu piele cu granule în nuanţa Havana Brown, aşa cum avea modelul istoric. Acest material natural contrastează cu inserţii din aluminiu lustruite și turnate special în diferite locații de pe consola centrală, coloana vertebrală centrală și uși. Modurile de conducere pot fi schimbate prin intermediul unui comutator sofisticat din lemn de trandafir.

Maşina l-a costat pe proprietar 11 milioane de euro. În dependenţă de ţara unde o va înmatricula, vămuirea îl va costa o altă sumă frumuşică cu şase sezouri. Se vehiculează că după înmatriculare preţul total al automobilului se va ridica la circa 16.7 milioane de euro.

Încă un detaliu interesant indicat este că în ciclu WLTP poate consuma până la 43.33 litri de benzină la 100 de km parcurşi. Consumul minim declarat poate ajunge la 18 litri. Corespunde clasei de eficienţă G, respectiv este o maşină murdară din punct de vedere a emisiilor de CO2 per km – 505,61 grame.

Cmentariile sunt închise