(video) Rivian R1T are opt moduri de rulare şi le arată pe toate în practică

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania americană Rivian a lansat un videoclip în care a demonstrat în mod clar diferențele setărilor modurilor electronice de rulare ale pickup-ului R1T şi opțiunile pentru aplicarea acestora. În total are tocmai opt moduri, inclusiv mai multe presetări pentru condusul extrem. Pentru demonstrație a fost utilizat un exemplar de top cu aproximativ 850 CP, generaţi de patru motoare electrice.

Patru setări sunt concepute pentru drumuri asfaltate – All Purpose, Conserve, Tow Mode şi Sport:

  • All Purpose – Acest mod se adaptează automat la majoritatea situațiilor de conducere. Acesta menține suspensia la înălțimea standard pentru a absorbi denivelările și gropile, poate micşora automat garda la sol pentru o aerodinamică mai bună și pentru o autonomie sporită la viteze de autostradă.
  • Conserve – Conceput pentru a optimiza autonomia pentru călătorii mai lungi, acest mod comută R1T doar la tracțiunea față și coboară vehiculul într-o poziție mai aerodinamică la viteze de autostradă.
  • Tow Mode – Menține R1T cu tracțiune integrală și oferă un cuplu maxim disponibil, ceea ce permite tractarea unei remorci de până la cinci tone. Comenzi pentru frânarea remorcii sunt încorporate pentru o putere suplimentară de oprire.
  • Sport – Prin coborârea și rigidizarea suspensiei, acest mod reduce semnificativ ruliul în viraje. Combinat cu vectorizarea cuplului, care distribuie proactiv puterea între toate cele patru roți, modul Sport oferă performanțe excepționale în curbe. De asemenea, ajustează răspunsul pedalei de accelerație a vehiculului pentru a oferi una mai puternică.
    • Tot în acest mod, suspensia oferă una dintre cele mai joase poziții ale corpului (garda la sol este de 267 milimetri), sistemul de stabilizare este parțial oprit, iar sistemul de recuperare a energiei este transferat în poziția de mijloc.

Rivian R1T este capabil să se deplaseze derapând și să facă off-road. Pentru astfel de călătorii există două moduri speciale:

  • Off-Road Drift – Acest mod este pentru șoferii cu experienţă de conducere, care doresc să se distreze cu maşina pe un teritoriu închis. Acesta utilizează vectorizarea cuplului pentru a distribui proactiv puterea între toate cele patru roți și reduce semnificativ intervenția sistemului de control a tracțiunii, sporind experiența distractivă de condus pe zăpadă, nisip și noroi. Garda la sol este mărită în acest caz până la 302 mm, iar sistemul de stabilizare se deconectează.
  • Off-Road Rally – Este un mod asemănător celui descris anterior, însă asistenții de conducere sunt transferați într-o poziție intermediară. Conceput pentru deplasarea cu viteze mari pe drumuri pietruite, acest mod activează vectorizarea cuplului pentru a distribui proactiv puterea între toate cele patru roți, modificând în același timp sistemele de control a tracțiunii și stabilității pentru a oferi performanțe și control excelente.

Alte două moduri off-road se numesc Off-Road Rock Crawl și Off-Road Auto:

  • Off-Road Rock Crawl – Acest mod este conceput pentru cele mai dificile situații în off-road, cum ar fi urcarea peste stânci sau suprafeţe abrupte. Acesta măreşte garda la sol până la 342 mm, echilibrând stabilitatea cu clearance-ul, deşi se poate extinde automat la un maximum 392 mm când este necesar. De asemenea, gestionează cuplul pentru fiecare roată în mod independent pentru o manevrare precisă, cu viteză redusă, peste obstacole.
  • Off-Road Auto – Aceasta este setarea standard pentru deplasare pe drumuri de pământ, neasfaltate. Acest mod mărește la fel garda la sol pentru a crește cursa roților, dar face suspensia mai moale pentru o deplasare mai confortabilă peste denivelări și gropi.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/