Forbes: Noul brand auto Century va exista deasupra Lexus la nivel internațional

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La recenta expoziție Tokyo Auto Salon, cea dedicată mașinilor sport și proiectelor de tuning, un director Toyota a aruncat o bombă informațională în timpul demonstrației conceptului Toyota Century GRMN (abreviere de la Gazoo Racing Meister of Nurburgring), un SUV realizat la comandă care aparține nimănui altcuiva decât lui Akio Toyoda.

Un corespondent Forbes care admira vehiculul, care ar fi costat în jur de 220.000 de dolari cu opțiuni, ar fi auzit de la acel director o confirmare despre un nou brand auto despre care anterior doar se zvonea.

Dorind să rămână anonim, cel puțin deocamdată, oficialul a declarat că brandul Century, care vizează acum piețele străine, este în proces de poziționare pentru a sta deasupra Lexus în calitate de brand de ultra-lux din portofoliul Toyota Motor Corporation.

În ce țări va fi lansat brandul Century este încă neclar, însă directorul a confirmat că va fi oferit atât cu volan pe stânga, cât și cu volan pe dreapta în Europa, Orientul Mijlociu, Asia și cele două Americi.

De asemenea, spre deosebire de specificația japoneză, mașina internațională va propune o serie de opțiuni și upgrade-uri pentru maximă personalizare. Cumpărătorii vor avea de ales între un Century standard și unul cu iz sportiv (GRMN).

Mai mult, Toyota s-ar gândi să ofere Century GRMN ca o mașină complet personalizată din fabrică, poate chiar într-o ediție specială limitată Morizo, după porecla lui Akio Toyoda în motorsport. Pe lângă vopsea și părți de caroserie custom, inclusiv din fibră de carbon, un asemenea SUV va mai avea o suspensie special reglată pentru un ruliu minim, AWD și peste 400 de cai putere, printre altele.

Poate că unul dintre motivele pentru care Toyota nu a anunțat încă noul brand și trimiterea sa în expansiune internațională este că, la moment, există o singură ofertă (model) de tocmai 170.000 de dolari. Probabil niponii vor aștepta până vor lansa încă un model Century înainte de a anunța noua poziționare a mărcii.

Cmentariile sunt închise