(foto) Chişinău: Un tânăr de 19 ani pe trotinetă a fost lovit de maşină pe trecerea de pietoni

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un accident de circulaţie periculos a fost înregistrat de poliţie în seara zilei de ieri, în jurul orei 23:00. Pe bd. Dacia, imediat după intersecția cu str. Hristo Botev, o Toyota a luat sub roţi o trotinetă după ce l-a lovit pe conducătorul acesteia. Ultimul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Conform datelor oficiale, la volanul maşinii de marcă Toyota se afla un bărbat de 33 de ani. Tânărul luat la spital are 19 ani. Impactul dintre cei doi participanţi la trafic a avut loc pe trecerea dedicată pietonilor. Drept rezultat ambele mijloace de transport au fost deteriorate din punct de vedere tehnic.

Persoana care se va găsi vinovată riscă, în funcţie de gravitatea leziunilor victimei, amendă în sumă de 32.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de până la 240 de ore sau până la trei ani de închisoare, cu (sau fără) privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la doi ani!

Amintim că în Republica Moldova, utilizatorii de trotinete trebuie să se conducă după regulile de circulaţie impuse bicicliștilor. Respectiv, la trecerea străzilor, pentru o mai mare siguranță se recomandă coborârea de pe aceste mijloace de transport.

Potrivit prevederilor atât a Legii nr.131/2007 privind siguranța traficului rutier, cât și a cerințelor Regulamentului Circulației Rutiere, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.357/2009, în noțiunea de pieton este specificat faptul că, aceștia se consideră și: persoanele care se deplasează în fotolii rulante fără motor pentru persoanele cu dizabilități, cei care duc bicicleta, ciclomotorul, motocicleta, săniuța, un cărucior pentru marfă, cărucioare pentru copii sau fotolii rulante pentru persoane cu dizabilități.

Prin urmare, la traversarea părții carosabilului pe marcajul pietonal, biciclistul coboară și duce bicicleta de ghidon, astfel având statut de pieton și nicidecum de conducător.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/