(foto) Consum mai mic! A treia călătorie de peste 1000 de kilometri cu Mercedes-Benz VISION EQXX

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mercedes-Benz anunță că a făcut cu VISION EQXX a treia călătorie pe o distanță de peste 1000 de km. Și s-a înregistrat un consum mai mic de energie decât anterior!

VISION EQXX a demonstrat că nici măcar deșertul arab nu este un obstacol în calea eficienței energetice. De asemenea, experimentul ne arată în mod clar că autonomia consumul unui electromobil depinde și de temperatura ambientală.

Pe un traseu provocator care a cuprins străzi aglomerate urbane și deșertul deschis, vehiculul de testare inovator a înregistrat un consum de energie electrică de 7.4 kWh/100 km. Acest lucru echivalează cu 0.9 l/100 km pentru un vehicul pe benzină. Mașina s-a deplasat în temperaturi ambientale de până la 34 de grade Celsius.

Punctul de plecare pentru creșterea eficienței în Peninsula Arabică a fost Centrul Mercedes-Benz din Riad, Arabia Saudită. Destinația a fost recentul deschis Mercedes-Benz Brand Center din Dubai, Emiratele Arabe Unite. Traseul de 1010 km a fost finalizat după 14 ore și 42 de minute de condus.

Electromobilul a părăsit Riad la ora 4:15 cu bateria plină. VISION EQXX mai avea 309 km autonomie rămasă când a sosit în Dubai la ora 19:57.

VISION EQXX și-a dovedit anterior de două ori capacitatea de a acoperi mai bine de 1.000 de kilometri cu o singură încărcare (Sindelfingen – Cassis și Untertürkheim – Silverstone). Scopul călătoriei sus menționate a fost de a maximiza eficiența în toate domeniile și de a examina performanța sistemului în condiții extreme de deșert.

Un interes deosebit pentru căldura uscată din deșert a fost managementul termic avansat al mașinii. Sistemul inteligent la cerere a păstrat în răcoare motorul electric și cabina. Sistemul de aer condiționat a fost funcțional în timpul călătoriei cu un impact negativ minim asupra eficienței energetice, datorită parțial pompei de căldură multi-sursă.

O versiune mai dezvoltată a acestei pompe de căldură a fost integrată în Concept CLA Class dezvăluit la IAA Mobility 2023. Acest concept apropiat de producție prezintă familia de modele bazată pe arhitectura modulară Mercedes-Benz (MMA) și beneficiază de mai multe tehnologii transferate de la VISION EQXX.

Soarele necruțător al deșertului le-a oferit inginerilor și oportunitatea de a examina îndeaproape performanța acoperișului solar de pe VISION EQXX. Cele 117 de celule fotovoltaice sunt folosite pentru a alimenta multe dintre accesoriile de la bord. Pe drumul către Dubai, sistemul a recoltat 1.8 kWh de energie solară, adăugând circa 24 km la autonomie generală. Cercetările continuă cu privire la beneficiile producției de serie ale acestei tehnologii!

De asemenea, relevante pentru analiza comparativă cu testele anterioare au fost datele adunate privind influența vântului și a soarelui asupra eficienței. Pe lângă temperatura soarelui, măsurătorile includ chiar și unghiul și direcția luminii solare.

De exemplu, în timpul vântului transversal dificil de-a lungul coastei din Emiratele Arabe Unite, sistemul electronic de la bord i-a ajutat pe șoferi să își ajusteze viteza în consecință. Pentru un randament solar maxim în timpul opririlor, echipa a parcat VISION EQXX aliniat cu soarele folosind afișajul de informații solare (Tech View).

La mai bine de doi ani după ce a fost dezvăluit, VISION EQXX rămâne un atrăgător de mulțimi. În acest timp a parcurs 23.340 de kilometri.

Cmentariile sunt închise