(foto) Dacia Sentry sau cum vede un designer român reîncarnarea modernă a legendarei Dacia 1300

Cum ar arăta o Dacia 1300 dacă ar avea în viitor un succesor fantastic, demn de filmele SF? Iată cam aşa, cum şi-a imaginat Ţicărat Alexandru-Călin, un absolvent al Facultăţii de Arte din Oradea, specialitatea Design Transport.

Modelul futurist, adaptat secolului XXI, a fost numit Dacia Sentry (în traducere: santinelă, strajă), iar în eventualitatea în care va fi produs ar putea costa în jur de 50.000-60.000 de euro.

Prototipul, un sedan cu cinci locuri şi o lungime de peste cinci metri, a fost gândit pentru piața europeană, este 100% electric, păstrează o mare parte din trăsăturile Daciei 1300, dar împrumută și elemente de la modelele actuale. Amintim că ultima Dacia 1300 a ieșit pe porțile uzinei din Mioveni în 1984, iar modelul 1310 i-a luat locul şi a rămas în producție până în 2004.

Maşina conceptuală, desenată doar pe câteva schiţe, a fost apreciată deja pe larg de oameni simpli şi experţi auto, chiar şi la nivel internaţional! Creaţia sa digitală a fost arătată chiar şi la TV, cel mai probabil atrăgând astfel şi atenţia Dacia.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-daca-dacia-ar-construi-un-hatchback-sport-acesta-ar-trebui-sa-arate-astfel/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/