(foto) Detalii despre ultimul Lamborghini Aventador. Iată cum a preferat proprietarul să-l facă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ultimul Aventador LP 780-4 Ultimae, care a părăsit porțile casei Automobili Lamborghini din Sant’Agata Bolognese pentru a fi livrat proprietarului său elvețian, este un roadster special. Acesta aduce un omagiu strămoșului său V12 printr-un proiect special Ad Personam, care oglindește în mod sensibil și articulat unicul Miura Roadster.

Ambele autoturisme au pozat frumos în cariera de marmură Cave Lazzareschi din bazinul minier Colonnata di Carrara.

Culoarea caroseriei modelului Ultimae este într-o nuanţă special creată – Azzuro Flake – replicând culoarea specială originală a lui Miura Roadster, dar cu elemente de sclipici actualizate în scopuri de omologare. Partea inferioară a caroseriei este finisată în Grigio Liqueo şi este despărţită de culorea principală printr-o bandă în Nero Aldebaran, care se extinde din față până în spate și completează fibra de carbon vizibilă a pragurilor, splitter-ului frontal și difuzorului posterior.

Acoperișul roadsterului și capacul motorului sunt din fibră de carbon strălucitoare, vopsită în negru, amintind că Miura Roadster original nu are acoperiș. Prizele de aer negre de pe capota lui Aventador emulează capota vopsită în negru a unicului Miura, terminaţiile de eşapament sunt negre mat, iar jantele îi sunt finisate într-un argintiu lucios, cu etriere de frână negre în spatele lor, ceea ce reflectă din nou jantele argintii originale ale lui Miura.

La interior, Aventador Ultimae este la fel de exclusivist ca și Miura Roadster. Stilul scaunului din piele și ornamentele, inclusiv tabloul de bord și consola centrală, sunt inspirate de Miura Roadster, fiind finisat în piele Bianco Leda cu Nero Aldebaran complementar în jurul tetierelor. Un tablou de bord minimalist în Nero Ade Alcantara cu cusături în Bianco Leda prezintă o insignă Miura brodată unică. O insignă Miura este aplicată şi pe pragurile exterioare ale acestui Aventador Ultimae.

Cât priveşte Miura P400 Roadster, care a inspirat ultimul V12 Aventador, iată un scurt istoric: A fost iniţial un show car unic, prezentat la standul Carrozzeria Bertone la Salonul Auto de la Bruxelles în aprilie 1968. Mai mult decât un simplu coupé cu plafonul îndepărtat, modelul are mai multe diferențe pentru a oferi cea mai estetică soluție și pentru a asigura rigiditatea torsională necesară a șasiului. A fost vopsit într-o vopsea frumoasă și foarte strălucitoare – Lamè Sky Blue Acrilico – iar interiorul în Pelle Bianco a fost combinat cu un covor roşu.

Cu o linie joasă a acoperișului, prizele de aer laterale mari, un parbriz puternic înclinat și toate celelalte geamuri îndepărtate, Roadster-ul a fost bine primit, dar nu a intrat niciodată în producție. După ce a fost prezentat și la Salonul Auto de la Geneva din 1968, mașina de spectacol, după ce a fost testată în Sant’Agata Bolognese, s-a întors la Bertone și a fost vândută Organizației Internaționale de Cercetare a Plumbului și Zincului (ILZRO), care i-a înlocuit fiecare componentă posibilă cu zinc sau plumb și a revopsit-o într-un verde măsline cu interior verde.

A fost folosită ca mașină demonstrativă și redenumită în ZN 75. A călătorit în lume, promovând materialele de plumb/zinc și a fost prezentată mai multor centre de design auto. Tratamentul cu zinc de protecție împotriva ruginii, considerat încă acum obligatoriu pentru fiecare mașină nouă, poate fi direct legat ceea ce a introdus ZN 75.

După diferiți proprietari din întreaga lume, ZN 75 a fost readus la configurația inițială Roadster în anul 2008. Restaurat complet, la starea sa inițială de la Salonul auto de la Bruxelles, a fost prezentat la Concursul de eleganță de la Pebble Beach în 2008, unde a ocupat locul secund în clasa Lamborghini.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/