(foto) Doar 1999 de maşini modificate – CUPRA Ateca Limited Edition

Brandul relativ tânăr CUPRA s-a transformat într-o adevărată poveste de succes. Între timp, un sfert din toate achizițiile Ateca poartă eticheta sport. Noua ediţie limitată pregătită de ABT Sportsline, care va cuprinde doar 1.999 de exemplare, este deosebit de dorită.

Maşina “de colecție” se remarcă din mulțime nu numai datorită cantității sale limitate, ci și datorită jantelor sale impresionante de 20 de inci, a splitter-ului și spoilerului spate din fibră de carbon. Un sistem de evacuare a gazelor de eşapament de la Akrapovic este de asemenea disponibil ca opțiune din uzină.

Cu toate acestea, noul pachet de la ABT Sportsline îl poate face și mai exclusivist și chiar mai dinamic.

În ceea ce privește CUPRA Ateca, cel mai mare tuner de vehicule din lume ale grupurilor VW și Audi a menținut de la bun început un parteneriat cu producătorul. Așadar, compania bavareză își prezintă abilitățile cu noul model special exclusiv.

O componentă semnificativă a pachetului de ajustare a performanței este un ABT Power Performance Upgrade care sporeşte puterea de la 300 la 350 CP. Între 2.000 și 5.200 rpm, cuplul imens de 440 Nm se manifestă în locul celor 400 Nm standard. Accelerarea încetează la maxim 255 km/h, cu 10 km/h mai mult decât modelul standard. Timpul standard de sprint este de asemenea redus: 0-100 km/h se obțin cu două zecimi de secundă mai repede (5.0 s).

Arcurile de la ABT sunt un partener perfect pentru performanța crescută și pot plasa vehiculul cu 25-30 mm mai aproape de asfalt. Drept urmare, nu numai că îmbunătățește accesul rutier al SUV-ului, dar și estetica acestuia. În plus, noile jante ABT GR de 20 inci îşi arată cel mai bun avantaj în arcurile roților. Cu finisajul lor negru lucios şi cu zece spiţe care se fixează la flanșa jantei, stau în cauciucuri de mărimi 235/35 R20.

Ca atare, prin optimizarea motorului, suspensiei și a roților, CUPRA Ateca Limited Edition va deveni semnificativ mai exclusivă. Toate componentele menționate și o gamă largă de jante din aliaj sunt de asemenea disponibile separat la cerere de la ABT Sportsline.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise