(foto) Două dotări interesante pe care le va introduce noul Genesis GV70 în premieră mondială

Genesis a dezvăluit detalii despre două dotări interesante care se vor regăsi în noul model GV70, al doilea său SUV care iată-iată se pregăteşte să apară în vânzare, iniţial în Coreea de Sud.

Este vorba despre introducerea unui sistem de autentificare cu amprentă digitală şi a unui asistent avansat de alertă despre prezenţa unui ocupant pe unul dintre locurile banchetei din spate.

Tehnologia de autentificare cu amprente digitale va fi legată de Genesis CarPay, un sistem simplu de plată în vehicul, care va exista în GV70. Există deja aplicaţii cu senzor de amprentă care permit deschiderea uşii, pornirea și conducerea maşinii după aplicarea degetului şoferului pe un scaner, dar această tehnologie, care sporeşte confortul și securitatea prin executarea funcțiilor, numai prin recunoașterea amprentelor digitale în timpul plăților electronice, se va regăsi în noul Genesis GV70 pentru prima dată în industria auto!

Clienții vor putea utiliza Genesis CarPay (serviciu disponibil iniţial doar în unele ţări, pentru a achita un loc de parcare sau carburantul cumpărat fără a ieşi din maşină, printre altele) mai ușor, autentificându-și amprentele printr-un senzor aplicat în preajma butonului de pornire/oprire a motorului, în loc să introducă o parolă din șase cifre, care este metoda convențională, la etapa de autentificare înainte de plată.

În plus, clienții GV70 vor putea utiliza sistemul de autentificare în modul privat Valet, ceea ce împiedică ca informațiile personale să apară cumva pe ecranul de infotainment atunci când se utilizează un serviciu de parcare / conducere care prevede ca altcineva străin să preia controlul maşinii.

Sistemul mai are legătură cu pornirea vehiculului și de setările personalizate ale scaunului șoferului. Clienții GV70 vor putea utiliza cu ușurință mașina deschizând ușa mașinii cu o comandă de la distanță prin intermediul aplicației Genesis Connected de pe smartphone și pornind motorul doar cu recunoașterea amprentelor digitale, fără a mai avea nevoie de o cheie inteligentă.

În plus, când șoferul pornește motorul prin autentificarea cu amprentă, sistemul recunoaşte cine este la volan şi imediat sunt setate automat toate informațiile şi setările personalizate, cum ar fi poziția scaunului, poziția volanului, poziția head-up display-ului, cea mai recentă destinație de navigație, volumul sistemului audio, etc.

A doua tehnologie se referă la evoluţia sistemului Rear Occupant Alert (ROA) anunţat în 2017 de către Hyundai. Genesis este primul producător auto din lume care va aplica această tehnologie, însă bazată pe senzori radar mai sofisticați decât senzorii cu ultrasunete convenționali!

Notificarea despre prezenţa unui pasager în spate este o tehnologie care furnizează șoferului o serie de alerte în caz că uită pe cineva în maşină. Dacă pe bancheta din spate cineva rămâne, fapt identificat prin senzorii de greutate din scaune şi prin lipsa deschiderii portierelor, iar şoferul opreşte motorul şi îşi deschide uşa pentru a ieşi, un mesaj de avertizare pe panoul de bord şi unul audio îl informează despre asta.

Dacă șoferul iese totuşi din mașină fără ca să atragă atenţia la prima rundă de notificări, un senzor radar încorporat în tavanul maşinii detectează dacă a rămas cineva şi dacă se confirmă vreo prezenţă, activează luminile în faruri, sună o alarmă din exteriorul maşinii şi se trimite un mesaj text pe telefonul său în acelaşi timp.

Mai mult, interesant este de aflat că senzorul radar aplicat pe GV70 detectează cu acuratețe nu numai mișcări mari, cum ar fi brațele și picioarele pasagerilor din spate, ci și mișcările minuscule ale pieptului cauzate de respirația sugarilor care dorm sau se trezesc!

În plus, senzorul radar, care are o rază mai mare de detecție decât senzorul cu ultrasunete, poate monitoriza mediul până în spatele celui de-al doilea rând pentru a se notifica despre prezenţa vreunui animal de companie uitat. De asemenea, senzorul poate pătrunde prin materiale nemetalice cum ar fi haine, pături, scaune auto pentru bebeluși și cuşti portabile pentru animale de companie, pentru a proteja în continuare pasagerii și animalele de companie de posibila neatenție a şoferului.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/