(foto) Exclusiv: Porsche Moldova a importat primul 718 Cayman GT4 din țara noastră. Avem primele imagini

Porsche Moldova ne-a tot obișnuit de-a lungul celor zece ani de activitate în țara noastră cu multe automobile speciale importate. Din când în când însă suntem bucurați și cu modele exclusive cum ar fi Porsche 911 GT3 RS, 911 GT2 RS sau Panamera Turbo S Executive Exclusive Series produs în doar 100 de exemplare.

Însă iată că de puțin timp în țara noastră a intrat un alt automobil sport exclusiv – cel mai potent și cel mai rapid Cayman omologat pentru a fi folosit pe drumurile publice dar în același timp orientat spre circuitele de curse – noul 718 Cayman GT4.

Acest model a fost anunțat în vara anului 2019 și este produs într-un număr foarte mic de exemplare. În spatele celor doi ocupați este montat un motor boxer de 4.0 litri, aspirat natural, ce produce 420 de cai putere la 7.600 rpm și 420 Nm la 5.500 rpm.

Pe partea de performanțe un Cayman GT4 este capabil să accelereze în 4.4 secunde până la 100 km/h, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 304 km/h.

De altfel, aceste cifre sunt valabile pentru versiunea cu cutie manuală în șase trepte, așa cum este și exemplarul importat în țara noastră, una care transferă tot cuplul pe roțile din spate ale mașinii.

Față de un 718 Cayman obişnuit, versiunea GT4 are o gardă la sol mai joasă cu 30 mm și este dotat cu sistemul Porsche Torque Vectoring cu diferențial blocabil mecanic ce permite performanțe înalte pe circuitele de curse.

Bineînțeles nu uităm de pachetul aerodinamic tipic versiunilor GT, jantele de 20 inci cu anvelope 245/35 R20 pe roțile din față și 295/30 R20 pe cele din spate, culoarea exterioară Racing Yellow și sistemul performant de frânare cu discuri perforate.

În curând, după ce mașina va fi pregătită de livrare, vom reveni cu mai multe detalii despre acest exemplar, dar până atunci vă invităm să urmăriți filmulețul de prezentare a acestei versiuni.

Cmentariile sunt închise