(foto) Garajul noului premier rus Mihail Mișustin. Ce automobile a condus în ultimii ani

Acum câteva ore, după ce Guvernul rus în frunte cu Dmitri Medvedev și-a dat demisia, președintele Putin l-a numit foarte rapid pe Mihail Mișustin, șeful Serviciului Fiscal Federal al Rusiei (FISC-ul local), pentru a fi noul prim ministru. Pe 16 ianuarie, la fel de rapid, Duma de Stat, a fost de acord cu aprobarea lui Mișustin pentru acest post.

Evident, în modul tradiţional al jurnaliştilor, orice persoană nouă care apare în centrul atenţiei în politic este descusută pentru a se scoate la lumină practic toate detaliile posibile despre aceasta. Aşa s-a şi întâmplat, iar în particular, jurnaliştii auto din regiune i-au analizat şi garajul.

FOTO: thebell.io

Mihail Mișustin nu este o persoană foarte faimoasă pentru majoritatea rușilor. În anii ’90, a condus organizația non-profit International Computer Club, iar în 1998 a intrat în serviciul public. La sfârșitul anilor 2000 a devenit pentru scurt timp un om de afaceri, iar din aprilie 2010 a fost numit șef al Serviciului Fiscal Federal.

Iată cele mai noi informații despre veniturile și proprietățile proaspătului premier, postate pe site-ul fostului său loc de muncă. Jurnaliştii au aflat ce mașini erau în posesia familiei sale în timpul activității publice, însă nu au putut “săpa” pentru a afla mai multe din trecut decât informaţiile dezvăluite oficial.

Familia premierului rus are un venit anual solid – doar în 2018 a declarat personal un venit de 18.993.447 de ruble (5.369.447,47 de lei moldoveneşti sau circa 275.000 de euro), în timp ce soția sa a câștigat 47.708.688 de ruble (13.487.246,10 de lei sau 692,5 mii de euro).

Potrivit informaţiilor oficiale, soţia premierului era co-fondatoare a International Computer Club, dar această organizaţie a fost lichidată în 2016. În perioada anilor 2008-2013 a desfășurat activități în calitate de antreprenor individual şi avea în proprietate mai multe şcoli de dans, discoteci, etc. Vladlena Mishustina a intrat în 2014 în ratingul Forbes al celor mai bogate soții ale oficialilor și deputaților ruși, ocupând locul 9 cu un venit de 160.1 milioane de ruble (peste 2.3 milioane de euro).

Cu toate acestea, noul prim-ministru nu are cu ce se lăuda – aproape toate mașinile pe care le-a declarat din 2010 nu aparțin segmentului premium. Deşi toate au fost declarate ca fiind proprietate a soției sale, acest lucru nu neagă faptul că funcționarul nu le-a putut conduce şi el însuşi. Cu toate acestea, o mașină în posesia personală a lui Mișustin de-a lungul anilor de muncă în Serviciul Fiscal Federal a fost.

Această singură mașină este un Mercedes-Benz S 500 W221, care este listată drept proprietatea sa în declarația de avere din 2010. Documentul nu conține date despre anul producerii mașinii, dar este probabil ca Mercedes-ul să fi fost nou achiziţionat, deoarece mai devreme viitorul funcționar se ocupa de afaceri și şi-ar fi putut cumpăra un astfel de business sedan. În plus, în 2010, Mișustin a fost unul dintre trei cei mai bogați oficiali ruși!

În 2010, trei mașini au fost declarate ca fiind proprietate a soției noului premier: un Nissan X-Trail, o KIA Cerato și un SsangYong Kyron. Flota auto a familiei nu s-a schimbat până în 2013: atunci KIA Cerato a dispărut din listă, iar un VW Tiguan a înlocuit Nissan-ul.

Apropo, în toți acești ani, venitul declarat al soției oficialului rus a depășit semnificativ câștigurile soțului său, iar în 2013 a fost egal cu 149.453.333 ruble (42.250.457,24 de lei sau 2.169.193 de euro) față de 30.772.876 ruble (8.699.492 lei sau 446.643 euro) declarate de Mihail.

În 2014, Mișustin nu mai declarase vreun Mercedes-Benz. Poate că șeful FISC-ului local a refuzat la maşina personală în favoarea uneia de serviciu. De asemenea, în proprietatea soției sale au avut loc schimbări: în locul SUV-ului SsangYong a apărut un crossover Chevrolet Captiva.

În anul următor, Nissan X-Trail a reapărut în secţiunea “Vehicule” din declarația de avere a lui Mișustin, cel mai probabil fiind un automobil nou, de vreme ce înlocuise Captiva în garajul său. Nissan-ul și Volkswagen-ul au rămas în familie încă trei ani. Totuși, în 2018, proaspătul premier a declarat o singură mașină în proprietatea soției sale – Ford Kuga, iar în proprietatea personală nici una.

Apropo, s-a înregistrat în timp o scădere considerabilă a venitului declarat al soției sale, în fiecare an această cifră scăzând cu 15-20 de milioane de ruble (200-300 mii de euro) după apogeul anului 2014.

Tot în 2017, printre proprietățile imobiliare declarate, s-a numărat o cotă dintr-un apartament, un teren și o casă, indicată drept proprietate a unui copil minor. În declaraţia pentru anul 2018 nu conține deja această proprietate şi nici copilul.

Mai nou, în noua funcţie, Mihail Mișustin se va bucura de o nouă maşină de serviciu – o limuzină AURUS Senat blindată.

(video) A schimbat un Pullman pe o limuzină AURUS Senat. Al doilea om după Putin care o foloseşte

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/