(foto) GENEVA 2019: Premieră mondială – ediţia limitată Mercedes-AMG GT R Roadster

Acesta este noul Mercedes-AMG GT R Roadster, o versiune decapotabilă a “bestiei din Iadul Verde”, model care a fost dezvăluit pentru prima dată în 2016 şi a fost actualizat mai târziu anul trecut.

Cu performanțe care sunt aproape identice cu cele ale coupeului, experiența de conducere cu acoperişul dat jos şi cu sute de cai putere sub capotă este acum şi mai extraordinară.

Noul GT R Roadster este alimentat de un V8 Biturbo M178 de 4.0 litri, care produce 585 CP la 6.250 rpm și 700 Nm de cuplu între 2.100 şi 5.500 de rpm. Astfel, va dura doar 3.6 secunde pentru a atinge 100 de km/h după o pornire de pe loc, în timp ce viteza maximă va urca până la doar 317 km/h.

Motorul V8, cuplat la cutia AMG Speedshift DCT cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, este poziţionat pe nişte suporturi dinamice, în timp ce un diferențial cu alunecare limitată controlat electronic are grijă să transmită puterea pe roţile care au nevoie cel mai mult de tracţiune.

Standard se montează pe maşină mecanisme de frânare compozite, cu discuri ventilate şi perforate, care măsoară 390 şi 360 mm în faţă şi în spate respectiv. Opţional se pot instala mecanisme carbo-ceramice cu discuri de 402 şi 360 mm, care sunt mai rezistente la condiţii extreme, dar şi cântăresc cu 15 kg mai puţin.

La capitolul direcţie contribuie o suspensie coil-over AMG cu un set de amortizoare adaptive, sistem activ de roţi directoare spate şi o servodirecţie sportivă sensibilă la viteze. Toate acestea, dar şi alte componente tehnice, includ setări speciale în modurile sistemului AMG Dynamic Select: Slippery, Comfort, Sport, Sport Plus, Race şi Individual.

Ca o caracteristică în aceste moduri, există un alt sistem numit AMG Dynamics prin care se poate controla funcţia ESP-ului. În dependenţă de nivelul de calificare și de încredere la volan se pot încerca opţiunile Basic, Advanced, Pro şi Master.

În termeni stilistici, decapotabila pare destul de identică cu modelul Coupe, având aceleași caracteristici pasive și aerodinamice. Singura diferență evidentă este adăugarea unui acoperiş textil compus din trei straturi, care este susținut de o structură multi-material.

De cealaltă parte există un nou spoiler posterior reglabil care are integrat un stop.

În interiorul cabinei, modelul Roadster vine standard cu scaune AMG Performance tapiţate cu piele Nappa cu diferite combinații de culori, dar şi un volan AMG Performance. Standard mai este şi combinaţia de ecrane de 12.3 şi 10.25 inci care au acum setări şi grafică în stil AMG.

Cu toate acestea, spre deosebire de Coupe, nu există nici un controller pentru controlul sistemului AMG Traction Control, ci acum poate fi controlat prin comutatorul satelit de pe volan. În locul acestui controller de culoare galbenă a apărut o secţiune de butoane pentru controlul climatizării scaunelor (dotare opţională) sub deflectoarele centrale, iar încă o dotare care va spori confortul este un sistem Airscarf prin care va fi suflat aer cald în zona gâtului.

Cu acest nou model, gama de variante ale maşinii cu două portiere s-a mărit până la 11: cinci coupeuri, patru decapotabile şi alte două de curse cu o caroserie închisă. Noul Mercedes-AMG GT R Roadster va exista în doar 750 de exemplare.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/