(foto) I-a fost schimbat și motorul. Manhart a restaurat timp de trei ani un BMW 850i și acum îl vinde

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Atunci când BMW a prezentat prima generație Seria 8 la Salonul Internațional de Automobile de la Frankfurt, în septembrie 1989, coupeul de lux cu silueta sa neobișnuit de plată și elegantă pentru modelele BMW de la acea vreme a stârnit o mare vâlvă, și nu doar din punct de vedere vizual. E31 a fost, de asemenea, un pionier absolut în materie de tehnologie.

MANHART MH8 5.0 V8 Limited 01/05

Pe lângă un V12 de 5.0 litri din aluminiu, a fost dotat cu o punte spate co-viratoare cu cinci brațe de control spațial, un șasiu electronic, o pedală de accelerație electronică și sisteme de control ale stabilității și tracțiunii. Când ușile mari erau deschise, coupeul care nu avea montant central, își cobora ușor geamurile laterale. Iar pasagerii stăteau pe scaune sport cu centuri de siguranță integrate.

Cu toate acestea, în ciuda aspectului său dinamic și a arsenalului său de înaltă tehnologie, Seria 8 originală a fost întotdeauna mai mult un splendid Gran Turismo decât o mașină sport “adevărată” de-a lungul vieții sale. Un M8 bazat pe E31 era în dezvoltare la acea vreme și era deja zvonit de către mass-media. Dar în cele din urmă nu a ajuns niciodată pe piață…

Vârful de lance al seriei E31 a rămas, prin urmare, modelul 850 CSi cu un V12 de 5.6 litri (380 CP).

BMW 850 CSi

Rezultatul ar fi îndeplinit în mod adecvat rolul unui M8 la vremea respectivă

Tehnicienii din cadrul diviziei Classic Cars a atelierului de tuning Manhart Performance, care s-au dedicat restaurării, personalizării și optimizării magistrale a legendelor automobilelor sportive și a clasicilor sportivi, au pus acum un E31 pe roți mari într-un proiect de restaurare de aproape trei ani cu o companie parteneră.

Încă din primele zile ale companiei, crezul a fost acela de a echipa și moderniza modelele BMW cu motoare mai moderne și mai puternice din portofoliul producătorului bavarez decât erau de conceput pentru vehiculul de bază din fabrică. Rezultă astfel mașini sport unice, care combină o propulsie puternică, o dinamică adecvată în viraje și un aspect contemporan-clasic – și al căror caracter istoric este subliniat chiar de plăcuța de înmatriculare istorică.

Este ceea ce s-a întâmplat și aici. Agregatul V12 de 5.0 litri al fostului 850i din 1990 (300 CP/460 Nm) a fost înlocuit cu un S62B50 de același volum. A fost luat de la BMW M5 E39, deși are cu patru cilindri mai puțin. În urma optimizării performanțelor, trimite acum 420 CP/560 Nm către roțile din spate prin intermediul unei cutii mecanice.

Designul considerabil mai agresiv al motorului S62 influențează caracteristicile masculine ale vehiculului MANHART MH8 5.0 V8 Limited 01/05. Schimbarea de atitudine este subliniată acustic prin zgomotul și vuietul de joasă frecvență al eșapamentului sport MANHART din oțel inoxidabil.

BMW S62B50
BMW S62B50

Suspensie custom

Pasajele roților sunt generos umplute cu jante din aliaj MANHART Concave One de 20 inchi. Sunt încălțate în anvelope Continental Sport Contact 7 de 255/30R20 și 295/25R20. Modernizarea sistemului de frânare MANHART cu etriere fixe puternice cu 4 pistoane și discuri frontale perforate de 340 mm este clar vizibilă prin jante.

Arcurile de suspensie H&R în combinație cu amortizoarele Bilstein B6 conferă un aspect și mai ghemuit, în timp ce combinațiile de jante și anvelope sunt, de asemenea, aliniate orizontal cu aripile, folosind distanțiere custom. Bineînțeles, toate piesele punții au fost sablate și recondiționate în cadrul restaurării, iar toate cauciucurile și rulmenții au fost reînnoiți.

De asemenea, s-a accentuat aspectul dinamic al MH8 5.0 V8, care a fost, bineînțeles, complet proaspăt vopsit. S-au mai montat bare de protecție de pe modelul 850 CSi, oglinzi exterioare M și o buză aerodinamică pe hayon.

MANHART MH8 5.0 V8 Limited 01/05

Interiorul și habitaclul sunt, de asemenea, sportive și elegante. Scaunele, bancheta din spate, panourile ușilor și cele laterale, precum și planșa de bord și consola centrală au primit piele nouă și prezintă acum aplicații și cusături colorate.

Același lucru este valabil și pentru noile huse ale volanului sport BMW, ale levierului cutiei de viteze și ale frânei de mână. Toate au fost finisate în Alcantara moale. Același material îmbogățește, de asemenea, plafonul, inclusiv montanții, cochiliile din spate ale scaunelor sport integrale și raftul din spate. Personalizate sunt și covorașele.

Mașina din imagini are un parcurs de 23.890 km, fiind produsă în iulie 1990. Se vinde pentru 149.000 de euro (inclusiv TVA-ul german). Aceasta poate fi condusă cu o plăcuță de înmatriculare germană H. Atelierul este dispus să mai transforme alte patru mașini la comandă.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise