(foto) Iată cum se circulă prin ţară la această oră. Informaţiile furnizate de drumari

Se circulă în condiţii de iarnă prin ţară, însă zăpada nu se va menţine prea mult pe părţile carosabile. Pe parcursul zilei, în zona de Nord a Republicii Moldova sau înregistrat precipitaţii sub formă de ploi și lapoviță, care treptat s-au transformat în ninsori moderate cu extinderea acestora către zona Centru. În zona Sud sunt înregistrate la moment precipitații sub formă de ploaie.

Astfel, aceste precipitații au cuprins cel mai mult raioanele: Briceni, Ocnița, Edineț, Rîșcani, Bălți, Glodeni, Fălești, Soroca, Florești, Rezina, Telenești, Orhei, Nisporeni și Ialoveni.

Întreprinderile rutiere SA “Drumuri” din teritoriu au demarat lucrări de patrulare, deszăpezire şi combaterea lunecuşului pe drumurile naționale administrate. În procesul tehnologic au fost antrenate: 125 de utilaje speciale, 1.007 tone de material antiderapant şi 142 de muncitori rutieri.

Administrația de Stat a Drumurilor recomandă participanților la trafic să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare, în special celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă. Circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată la moment, iar lucrările de deszăpezire/combatere a lunecuşului continuă.

Potrivit prognozei meteo actualizate, doar mâine va mai ninge slab în zona de Centru şi Nord a ţării, după care abia în ziua de miercuri se vor înregistra precipitații mixte sub formă de ninsoare şi lapoviţă.

Iată care este starea drumurilor din ţară la momentul de faţă, văzută prin intermediul camerelor ASD:

Cmentariile sunt închise