(foto) Idei de călătorie cu familia: Cu Land Rover Defender la un picnic de familie la Vîșcăuți
Autor: Constantin Mihalachi
Sincer să fiu, nu sunt pasionat de picnicuri în locuri neamenajate. Cei care mă urmăresc pe Instagram cunosc că prefer în mare parte să călătoresc cu familia spre locuri puțin cunoscute, deseori mai departe de Chișinău, poate mai greu accesibile, dar picnicurile nu țin capul de afiș pe lista mea de activități…
Însă iată că în una din ultimele zile mai calde din luna noiembrie, am decis împreună cu niște prieteni de familie să organizăm un picnic, doar că să oprim într-o locație frumoasă pe care nu am mai vizitat-o anterior.
Ideea unei călătorii era amplificată și de mașina pe care o aveam la dispoziție în acel weekend – noul Land Rover Defender, pe care înainte de a porni la drum l-am alimentat ca de obicei la LUKOIL Moldova.
Din Chișinău am pornit cu copilotul meu care deja nu mai vrea să coboare de pe scaunul pasagerului față 🙂
Ca destinație am ales localitatea Vîșcăuți din raionul Orhei și am decis să mergem aici după ce văzusem la băieții de la Trophy Travel niște fotografii frumoase din această localitate poziţionată pe malul Nistrului. Apropo, am lăsat o hartă cu poziţionarea geografică a acestei localități, în cazul în care nu știați unde se află.
Din Chișinău aveți de făcut în jur de 69 de kilometri până la Vîșcăuți. Eu am ales să iau traseul spre Dubăsari, după care spre Molovata.
Până la Molovata veți vedea indicatorul spre localitatea Vîșcăuți. Aici trebuie să faceți stânga și deodată veți intra pe un drum de pietriș.
La un moment dat o să vedeți și un postament cu numele localității. Aici faceți dreapta și continuați drumul.
Copacii își lăsau din frunze în această perioadă… Însă cei care încă le mai aveau ne bucurau cu o paletă impresionantă de culori.
Chiar înainte de a intra în localitate am mai găsit un postament mai vechi. Nu am ezitat să facem o fotografie și aici.
Nu am oprit în localitate, dar am mers în nordul ei spre malul râului Nistru. Suprafața terenului se schimba deseori, fie asfalt sau pietriș. Dar cu suspensia pneumatică din dotarea lui Defender și cu roțile All Terrain Good Year Wrangler, uneori este mai greu să simți trecerea. Merge foarte moale ))
Ajunsesem la un moment dat lângă o bază de odihnă. Nu știu dacă este privată sau nu, dar neapărat voi încerca să aflu asta pentru sezonul cald al anului 2021. Nu de alta, dar foarte fain arată…
Iată o fotografie și de la înălţime…
Noi am oprit chiar lângă aceasta… Cum ziceam, am oprit într-un loc neamenajat, însă din start am luat cu noi un grătar ca să nu facem focul pe pământ și să nu lăsăm urme de foc.
Fiți de acord că este o locație impresiontă!
Că tot aveam vreo +16 grade în termometre, ne-am bucurat din plin de timpul de afară. Soțiile mai discutau, copii se jucau, iar noi cu Andrei am început să organizăm mâncarea.
Apropo, în portbagajul lui Defender a încăput căruciorul, masa de picnic și multe altele pe care le aveam cu noi. Este foarte încăpător.
Apropo, Andrei este proprietarul unui Suzuki Jimny de nouă generație. Astfel puteți vedea într-o singură fotografie două dintre mașinile pe care le prefer cel mai mult la moment.
Cu noi aveam și pază. Ăsta este Mike și este un Labrador auriu de doar câteva luni. Extraordinară este rasa asta de câini. Arată superb, sunt blânzi și adoră copii.
Cât se pregătea masa îl țineam legat de Jimny ca să nu bage nasul în mâncare)) Curând va merge la dresat și va fi mai ascultător))
Ce am mâncat? Ei bine, am luat carne pentru burgeri de la unul din producătorii locali. Doar priviți ce frumos se făcea carnea la foc… Mmm, chiar și acum face pofte)
Iată-l și pe Andrei… Cât timp eu o făceam pe fotograful, el se ocupa de carne… S-a descurcat de minune! Scriu acest articol de sărbătoarea Sfântului Andrei, așa că la mulți ani și sănătate, prietene!
La mulți ani și celor care vor citi acest articol și au numele Andrei!
Cum arăta de sus componența acestui picnic))
La final, am făcut bezele pentru copii folosind ramurile unor arbuști din preajmă pentru că cineva a uitat să ia toate cele necesare de la magazin)
Iată o fotografie și cu subsemnatul eu…
Portbagajul de pe acoperiș poate ține peste 140 de kilograme. Deci cu cei 90 kg pe care îi aveam aici, eram în siguranță.
Au văzut că am urcat eu și repejor să repete isprava din urma mea 🙂 Ce bucurie pentru fete să urce pe acoperișul lui Defender)
Totuși sunt extraordinare locurile astea… A fost o zi super faină, petrecută cu prietenii și familia. Unde mai pui că alături de noi aveam două automobile legendare pentru mărcile lor.
Acasă am ajuns deja când era întuneric. Defender-ul și-a luat rămas bun de la noi într-un mod foarte original.
Sper că v-a plăcut acest reportaj și formatul lui. În curând voi reveni cu o nouă idee de călătorie cu familia. Aveți grijă de voi!
P.S.
Sincer să fiu, nu mi-am dorit să mă bag de această dată cu noul Defender pe drumuri greu accesibile. Nici măcar nu mi-am dorit să-l murdăresc. Și la finalul acestei călătorii am înțeles că acest model poate fi unul grozav pentru familie.
Dar dacă vă doriți să vedeți testul nostru cu Defender vă invit să accesați reportajul de mai jos.
Iar dacă vreți și mai multă acțiune cu noul Defender, prin off-road și noroi, accesați reportajul nostru făcut cu acest model în nordul țării când am fost cu băieții de la Trophy Travel într-o expediție de off-road.
Cmentariile sunt închise