(foto) În Londra a apărut primul automat de vânzare a unei maşini reale. Se poate cumpăra ca o doză de Cola

Primul automat de vânzare a unei maşini reale în Marea Britanie a fost deschis acum câteva ore în metropola Londra, oferind automobiliștilor o modalitate diferită de a-şi cumpăra un vehicul nou. Instalaţia din piața Spitalfields a fost creată de compania Auto Trader, cea mai mare piață digitală pentru mașini noi și second hand.

Ideea principală este că într-un astfel de mod, viitorul potenţial proprietar nu va mai trebui să meargă la un dealer și să negocieze un preţ cu un manager de vânzări. Costul maşinii, în acest caz un electromobil Renault ZOE, este final şi nu mai există posibilitatea de a-l dota cu careva opţiuni pentru o taxă suplimentară.

Un studiu făcut la comandă pe un eşantion de 2.000 de automobilişti a demonstrat că peste 9 din 10 respondenți (92%) nu sunt capabili să se târguiască atunci când vine vorba de a cumpăra o maşină, iar 89% dintre ei au spus că se simt jenant şi incomod când ar trebui să facă asta.

De fapt, negocierea unui preţ (41%) se află în capul listei temerilor respondenţilor atunci când intenţionează să-şi cumpere o maşină, urmată de un preţ ascuns (39%), teama de a lua o decizie incorectă (28%) şi nevoia de a aştepta prea mult pentru a primi automobilul după cumpărare (25%).

Top 10 anxietăţi (frici) pe care le-au avut britanicii când şi-au luat o maşină nouă:

  1. Negocierea preţului final – 41%
  2. Costurile ascunse – 39%
  3. Teama de a lua o decizie incorectă – 28%
  4. Nevoie de a aştepta un timp îndelungat pentru a primi maşina după cumpărare – 25%
  5. Găsirea unor termeni specifici în discuţii – 23%
  6. Timpul total necesar pentru a parcurge procesul de achiziţie – 21%
  7. Neînțelegerea corectă a opțiunilor financiare disponibile – 20%
  8. Necunoașterea întrebărilor ce trebuie puse – 19%
  9. Necunoaşterea costurilor pe termen lung – 18%
  10. Recenzii conflictuale – 16%

Vezi şi: (video) Test Drive: Renault ZOE – cu mașina electrică prin Chișinău

Vezi şi: (video) Peugeot a deschis cel mai mic dealer auto din lume, în interiorul unei cabine de telefon

Având drept suport aceste informaţii, compania în cauză a introdus un automat de vânzare “fără contact” a maşinilor, oferind consumatorilor o opțiune de cumpărare fără vreo negociere sau vreo întâlnire între patru ochi cu reprezentantul unui dealer. Sistemul permite procurarea de maşini cu un preţ de până la 21.000 de lire sterline în modul “buy and go”.

În total, o echipă formată din şase ingineri au petrecut peste trei luni de zile în a pune la punct designul şi construcţia “distribuitorului” auto. A fost creat şi un sistem custom de primire a banilor şi procesare a plăţii, unul de eliberare a cheilor, dar şi a maşinii printr-o uşă specială.

Instalaţia a debutat cu un Renault ZOE înăuntru, una dintre cele mai căutate maşini electrice din statul insular. Auto Trader a ales un astfel de model pentru că pe portalul său, doar luna trecută, au fost efectuate circa jumătate de milion de căutări de vehicule electrice.

Preţul exemplarului este de 16.000 de lire sterline, preţ convenit cu un dealer oficial, care include şi un discount, însă TVA-ul (diferenţa) care duce îi duce preţul până la 22.470 de lire se plăteşte aparte.

Vezi şi: (video) Salonul unui dealer auto din Singapore este făcut în stilul unui automat vending

Întrebaţi ce cred despre o astfel de metodă de vânzare a maşinilor, cei mai mulţi respondenţi au spus că în cazul în care mașinile ar fi vândute şi online, metoda de stabilire a prețurilor ar deveni mai transparentă și mai coerentă. În plus, ei înșiși ar putea studia toate opțiunile disponibile și cu adăugarea uneia sau alteia să vadă cum se schimbă preţul final al produselor.

Vezi şi: Producătorul auto care vine în Europa cu maşini pe care nu le vei putea cumpăra

Cmentariile sunt închise