(foto) În Moldova au reapărut plăcuţele de înmatriculare cu patru litere! Deocamdată se întâlnesc rar

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Numerele de înmatriculare în Republica Moldova, predominant în prezent, sunt alcătuite de regulă din trei litere şi trei cifre aleatorii. Mai devreme, acestea erau formate din codul raionului/municipiului/unității teritoriale, alte două litere și trei cifre, deci un total de patru litere (în afară de cele din Chişinău).

Pe măsura trecerii anilor şi folosirii unui nou standard, la formatul vechi s-a renunţat. Acum, pentru o taxă suplimentară, puteți selecta combinația dorită de litere (doar trei, unele combinaţii fiind interzise) și una, două sau trei cifre, dacă sunt disponibile.

Însă mai nou am observat că au reapărut plăcuţe cu patru litere, însă fără a fi despărţite în grupuri câte două. Le poartă autovehicule din parcul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI. Acestea vor exista pe maşinile salvatorilor în paralel cu numerele MAI şi altele civile.

În ţara noastră, în afară de plăcuţele speciale PROBE care conţin cinci litere şi patru cifre, maximum şapte caractere pot fi întâlnite pe o placă.

Vezi mai jos cum arată toate plăcile standardizate în Moldova (în afară de PROBE):

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2023/04/SM-122-final.pdf”]

Cmentariile sunt închise