(foto) În noul sezon de Formula 1 vom vedea două maşini de siguranţă şi două maşini medicale de mărci diferite

Mașina de siguranță oficială Mercedes-AMG și Mașina medicală oficială a Campionatului Mondial de Formula 1 al FIA se prezintă înainte de startul noului sezon în noi culori. Roșul bogat nu corespunde doar culorii semnătură a Mercedes-AMG, ci reprezintă şi partenerul echipei Mercedes-AMG Petronas F1 – CrowdStrike.

Liderul pieței în domeniul securității cibernetice va deveni partenerul oficial al Mercedes Safety Car din acest sezon. Ca și în anii precedenți, baza pentru mașina de siguranță este un Mercedes-AMG GT R cu 585 CP. Iar un break Mercedes-AMG C 63 S va fi folosit ca mașină medicală.

Ambasadorul de marcă AMG și instructor la AMG Driving Academy Bernd Mayländer a fost pilotul numit de FIA ​​al mașinii oficiale de siguranță a Campionatului Mondial de Formula 1 al FIA încă din anul 2000:

“În toți aceşti ani mașinile mele de siguranță nu m-au dezamăgit niciodată. Acest exemplu de fiabilitate este, de asemenea, un factor fundamental de siguranță. Performanța ridicată pe pista de curse mă emoționează mereu. Sunt încântat că voi continua să conduc FIA Safety Car și în acest sezon va fi și mai interesant, nu doar datorită noii culori”.

În 2021, Bernd Mayländer va conduce monoposturile în jurul circuitelor de curse în diferite vehicule alternativ: pentru prima dată din 1996, Mercedes-AMG va împărţi sarcinile provocatoare de siguranță ale FIA ​​Safety Car și FIA Medical Car cu un alt producător de vehicule – marca britanică de mașini sport Aston Martin, cu care există o cooperare extinsă care implică tehnologie, inclusiv sub forma motoarelor biturbo cu opt cilindri de la Affalterbach. 

Prima sarcină este preluată de Aston Martin la deschiderea sezonului, în ziua de 28 martie, atunci când va avea loc Gulf Air Bahrain Grand Prix 2021. Maşinile Mercedes-AMG vor fi utilizate abia din 18 aprilie, începând cu a doua rundă organizată la Imola.

FIA ​​Safety Car marca Mercedes-AMG este dotat cu AMG Track Package, care include un opţional sistem anti răsturnare şi mecanismele de frânare carbo-ceramice de înaltă performanţă. Poate face 0-100 de km/h în 3.6 secunde şi atinge maxim 318 km/h.

Maşina medicală va fi condusă de sud-africanul Alan van der Merwe. Din punct de vedere tehnic, mașina medicală corespunde vehiculului de serie cu ai săi 510 CP și este, de asemenea, echipat pentru utilizare pe pistă cu mecanisme de frânare carbo-ceramice opţionale. Patru scaune individuale de curse cu centuri în patru puncte oferă șoferului și echipei de medici suport optim și siguranță. Automobilul începe cursa împreună cu monoposturile, în spatele lor, rulând pe parcursul primului tur pentru a putea interveni foarte repede în a acorda primul ajutor medicale, asta pentru că în primul tur se pot întâmpla cel mai des accidente.

În interior, ambele vehicule de siguranță au două ecrane suplimentare. Pe unul se transmit imagini televizate din timpul cursei, iar al doilea ecran arată poziția curentă a fiecărui monopost pe circuit pe un grafic. Ambele vehicule de siguranță sunt, de asemenea, echipate cu un girofar din fibră de carbon pe acoperiș, special dezvoltat de AMG, care găzduiește lumina intermitentă obligatorie.

Maşinile de siguranță oficiale ale FIA Formula One World Championship de la Mercedes-AMG:

1996C 36 AMG (W 202)
1997-1999CLK 55 AMG (C 208)
2000CL 55 AMG (C 215)
2001-2002SL 55 AMG (R 230)
2003CLK 55 AMG (C 209)
2004-2005SL 55 AMG (R 171)
2006-2007CLK 63 AMG (C 209)
2008-2009SL 63 AMG (R 230)
2010-2012SLS AMG (C 197)
2012 (German GP)-2014SLS AMG GT (C 197)
2015-2018Mercedes-AMG GT S (C 190)
2019-2021Mercedes-AMG GT R (C 190)

Maşinile medicale oficiale ale FIA Formula One World Championship de la Mercedes-AMG:

1996C 36 AMG (W 202)
1997C 36 AMG (W 202); E 60 AMG (W 210)
1998-2000C 55 AMG Estate (S 202)
2001-2003C 32 AMG Estate (S 203)
2004 – 2007C 55 AMG Estate (S 203)
2008-2014C 63 AMG Estate (S 204)
2015-2021Mercedes-AMG C 63 S Estate (S 205)

Ce ţine de maşinile Aston Martin. Un exemplar Vantage Coupe va ocupa postul de Safety Car oficial. Acesta are sub capotă un V8 twin-turbo de 4.0 litri, care produce cu 25 CP mai mulţi (535 CP) şi 685 Nm, prin care poate face 0-97 de km/h în 3.5 secunde. S-au făcut şi lucrări suplimentare la transmisie, ceea ce înseamnă că pilotul are un simţ mai bun de direcţie, precizie şi control când se schimbă treptele automat sau manual.

De asemenea, spre deosebire de modelul stradal, are o grilă de radiator cuplată la un splitter frontal, care creează 155.6 kg de forţă de apăsare la 200 de km/h (este cu peste 60 de kg mai mult decât Vantage-ul stradal de serie produce la aceeași viteză). De asemenea, au fost efectuate modificări ale suspensiei, direcției și amortizoarelor pentru a crește rigiditatea structurală frontală.

După ce a dezvoltat deja un sistem de răcire care s-a dovedit eficient în condiții extreme și temperaturi pe mai multe mașini de curse Vantage GT4, câștigătoare de campionate, Aston Martin a transferat această tehnologie în mașina de siguranță, împreună cu adăugarea de prize de aer suplimentare în capotă pentru a sprijini răcirea ulterioară. Iar în spatele roţilor cu anvelope Pirelli standard stau aceleași frâne carbo-ceramice găsite pe Vantage-ul de serie, cu conducte de frână suplimentare ascunse în grila frontală pentru a ajuta la răcire.

Toate acestea, împreună cu un kit aero cuprinzător și un comutator pentru anvelope cu profil redus, Aston Martin Vantage Official F1 Safety Car are toate acreditările pentru a gestiona un circuit de Formula 1. La exterior este vopsită în Racing Green, cu accente în Lime Essence, de exemplu pe splitter-ul frontal. Mai dispune de o livrea specifică, antene radio montate pe caroserie, o placă de înmatriculare spate cu LED-uri și un girofar personalizat din carbon, dezvoltat de Aston Martin. O cameră posterioară este, de asemenea, fixată pe girofar şi transmite imagini în direct într-o a doua oglindă retrovizoare situată în interiorul cabinei, permițând copilotului să monitorizeze orice activitate din spate.

Mai mult, în interiorul cabinei, scaunele de producție au fost înlocuite cu scaune de curse omologate FIA, echipate cu centuri de siguranţă cu prinderi în şase puncte. Două ecrane sunt montate pe tabloul de bord, oferind conducătorului auto și copilotului un flux TV în direct și o varietate de afișaje cu informații necesare. Consola centrală a fost modificată semnificativ. Controller-ul rotativ a fost mutat mai în spate, în locul în care se găsesc de regulă suporturile pentru pahare, iar în locul său se află un sistem de control al comutatorului folosit pentru a executa o serie de acțiuni, inclusiv activarea sirenei, comunicațiilor radio și LED-urilor. De asemenea, un “Marshalling System” este integrat în grupul de instrumente și în tabloul de bord, permițând atât conducătorului auto, cât și copilotului să vadă ce steag color este afișat pe circuit, aceeaşi nuanţă fiind redată şi de LED-urile de la bord.

Maşina medicală a Aston Martin este un SUV DBX, care din punct de vedere tehnic a rămas neschimbat (550 CP/700 Nm, 0-100 km/h în 4.5 secunde). Este vopsit în acelaşi Aston Martin Racing Green cu accente în Lime Green, dispunând şi de o livrea specifică, o placă de înmatriculare spate cu LED-uri și un girofar personalizat prins de railings-uri. Un astfel de vehicul este necesar să care o cantitate substanțială de echipamente, inclusiv o geantă medicală mare, un defibrilator, două extinctoare și burn kit. Pentru asta DBX oferă 632 de litri de spaţiu.

În interior, scaunul central al banchetei din spate a fost eliminat, iar celelalte patru au fost înlocuite cu scaune sport cu centuri de siguranţă în şase puncte. Doar un singur loc este disponibil pentru a lua în caz de necesitate un pilot de la locul incidentului şi de a-l aduce la boxe. La fel ca mașina de siguranță, două ecrane au fost montate pe tabloul de bord pentru a oferi imagini live din cadrul cursei. Un ecran suplimentar este utilizat pentru a citi datele biometrice în direct, furnizate prin intermediul tehnologiei din mănușile șoferilor, care, în caz de accident, oferă informații critice cu privire la starea lor. În mașina medicală au mai fost instalate “Marshalling System” și o oglindă retrovizoare care transmite imagini de pe o cameră posterioară.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/