(foto) În weekend, un ucrainean a scufundat parţial iahtul unui oligarh rus. Nava de milioane aparține unui manager Rostec

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ucraineanul Taras Ostapciuk a devenit în doar câteva ore o vedetă la nivel internațional după ce a dat dovadă de curaj şi a încercat să scufunde iahtul luxos al unui oligarh rus, în valoare de aproximativ 7.000.000 de euro!

Incidentul a avut loc sâmbătă în portul Adriano din Mallorca, iar nava aparţine unui om de afaceri apropiat al lui Vladimir Putin – Alexandr Miheev, scriu redacţii precum Marca şi Ultima Hora.

Taras Ostapciuk

Marinarul lucrase pe Lady Anastasia de aproximativ zece ani. Proprietarul navei este cetățeanul rus Alexandr Miheev, care a deținut anterior funcția de șef al corporației rusești de elicoptere, cea care produce în principal aceste aeronave pentru armata acestei țări. În 2016, a fost promovat într-o corporație care vinde arme la nivel global. Acum, cele două companii formează un holding de stat, cunoscut sub denumirea Rostec.

Fiind reţinut pentru ceea ce a făcut, în faţa instanţei, Ostapciuk l-a acuzat pe Miheev că a produs arme Rusiei pentru a ataca Ucraina. Marinarul a explicat în declarația sa că a văzut la știri cum o rachetă de croazieră rusească a lovit un bloc de locuințe din Kiev, similar cu cel în care el însuşi are o casă, motiv pentru care a decis să se răzbune pe proprietar, provocându-i doar pagube materiale. “Nu a explodat, dar cel puţin cinci etaje au fost distruse”, a spus el în fața judecătorului. El a presupus că racheta a fost produsă de șeful său.

Pe navă, el a deschis o supapă în sala motoarelor și o alta situată în spațiile de cazare ale echipajului. Apoi a închis sistemul de alimentare cu combustibil și a oprit electricitatea. Ulterior el i-a avertizat pe cei trei tovarăși ai săi, care au părăsit nava ţipând că este nebun, însă Taras le-a amintit că și ei sunt ucraineni și că patria lor a fost atacată. Le-a mai spus că își va asuma întreaga responsabilitate.

Când a venit Garda Civilă după el, făptașul a spus: „Proprietarul acestei nave este un criminal care își câștigă existența vânzând arme care acum îi ucid pe ucraineni”. Dus de la fața locului, ceilalți marinari au depus eforturi împreună cu muncitorii din Port Adriano pentru a opri scufundarea totală.

Duminică, bărbatul arestat s-a prezentat în instanță. Dar judecătorul, văzând acele imagini cu racheta rusească care a lovit o clădire rezidențială din Kiev, l-a eliberat pe ucrainean fără a-i aduce acuzații.

Lady Anastasia este un iaht de lux cu o lungime de 47.73 metri, construit de Sensation Yachts în 2001. Are o greutate brută de 476 de tone. Este propulsată de motoare CAT cu o putere totală de 5.300 CP. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 23 noduri (circa 43 km/h). Autonomia îi este de 3.900 de mile nautice (circa 7.222 km). Poate găzdui 10 persoane în 5 cabine.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise