(foto) Indisponibil pentru toţi, Hyundai Tucson Sport facelift debutează şi cu un turbo diesel cu 204 CP

Cel mai puternic Hyundai Tucson există deocamdată într-o singură ţară – Africa de Sud. Pentru piaţa locală a fost introdus modelul Sport actualizat. SUV-ul nu a beneficiat doar de un design exterior revizuit, ci şi de încă un motor la alegere.

În Africa de Sud, versiunea Sport a apărut încă acum doi ani, înainte de facelift-ul general. Aceasta nu a fost cumva limitată, însă nici nu a fost o cerere mare pentru ea. Potrivit presei locale dealerii au vândut în total 516 maşini. Cu toate acestea, divizia mărcii de la capătul lumii a decis să continue să-l ofere.

Automobilul s-a ales cu acelaşi pachet exterior pe care le-a avut şi înainte de facelift: bare de protecţie reproiectate, noi praguri şi două terminaţii duble ale eşapamentului chiar sport (PL TGCRDI Quad sports Exhaust). Jantele negre de 19 inci de asemenea sunt parte a transferului, iar railings-urile de pe acoperiş nu mai sunt argintii ci negre.

Versiunea Sport se bazează pe nivelul de echipare de top Elite, care include printre altele faruri LED, scaune tapiţate cu piele şi cele din faţă sunt ajustabile electric, sistem multimedia cu touchscreen, cameră video spate, acoperiş panoramic cu trapă, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, sistem de climatizare automată și cruise control.

Principala diferență între actualul Hyundai Tucson Sport și modelul din 2017 este că acum poate fi cumpărat şi cu un motor turbo diesel în loc de un singur benzinar. Sub capotă poate avea un CRDi de 2.0 litri şi cu patru cilindri, care s-a ales cu un Stage 1 Performance Enhancement ce i-a mărit puterea de la 178 la 204 cai, iar cuplul de la 400 la 460 Nm.

Cutia de viteze la care este cuplat agregatul este un automată cu opt trepte. Lucrând doar în combinaţie cu tracţiune faţă poate face 0-100 de km/h în 9.3 secunde, în timp ce viteza maximă se opreşte la 201 km/h.

Al doilea motor este un TGDI de 1.6 litri, la fel cu patru cilindri şi optimizat prin-un kit de performanţă, pentru a produce 204 CP, dar un cuplu maxim de 300 Nm. Cutia de viteze în acest caz este una robotizată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, care în combinaţie cu o tracţiune doar faţă poate accelera maşina de pe loc şi până la 100 de km/h în 8.9 secunde şi până la aceeaşi viteză maximă.

Un astfel de SUV cel mai probabil nu va fi scos în afara Africii de Sud. Cu toate acestea, modelul global are de asemenea un model cu iz de sportivitate – în martie a debutat Tucson N line cu motor cu 185 de CP, care a mai primit o suspensie şi o servodirecţie reconfigurată.

Totuşi, o adevărată versiune sport ar urma să apară în curând. Anul viitor cel mai probabil, noul Hyundai Tucson N s-ar putea alege cu tocmai 345 de CP sub capotă.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/